Haladás

2014.07.12. 08:22

Új csapat épül

Egy belső védőt és egy belső középpályást még szeretne igazolni Artner Tamás, a Szombathelyi Haladás vezetőedzője.

Pum András

Két és fél hete kezdte el a felkészülést a  Haladás NB I-es labdarúgócsapata, és már csupán két hét van hátra a bajnoki rajtig. Azaz nagyjából a felkészülés közepén tart a tavalyi bajnoksághoz képest alaposan átalakult gárda. Mostanáig  öt futballistát igazoltak a zöld-fehérek.

– Az eddig eltervezett munkát maximálisan végre tudtuk hajtani –  jelezte Artner Tamás. – Ezúttal más jellegű melót végeznek a fiúk, mint egy évvel ezelőtt. A sok új játékossal  átalakult a csapat, így a gyorsabb összeszokás érdekében inkább a nagy területen való játékot gyakoroltuk és – mivel az érkezők különböző edzettségi állapotban voltak – a kemény fizikai meló sem maradt el. Ami az edzőmeccseket illeti, az eredményekkel nem foglalkozunk, már csak azért sem, mert  a csapatépítés az elsődleges. Az a fajta játék, amit korábban játszottunk, nem biztos, hogy erre a keretre alkalmas, lehet, más stílusban kell futballoznunk.  A játékosok hozzállása biztató, kiváló a hangulat, ez sokmindenen átsegítheti az együttest.

Artner Tamás mostanság sok új arcot láthat a Hali edzésén. Fotó: Unger Tamás

- Úgy néz ki, hogy Jagodics Márkot ismét kölcsönadjuk, ebben az esetben belső védőt igazolnunk kell. Emellett – miután valószínűleg  Simon Ádám sem marad – belső középpályásra is szükségünk lesz. Nagy kérdés, hogy Németh Márió és Radó András marad-e, ha ők is távoznak, helyükre is igazolnunk kell. Nagy szakmai kihívás előtt állunk, volt egy felépített csapatunk, amely helyett újat kell építenünk, olyat, amellyel stabilan bentmaradunk az NB I-ben - jelezte a Haladás mestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!