Haladás

2016.08.12. 14:27

Újabb győzelemre készül a Mészöly-gárda

A labdarúgó NB I. 5. fordulójában szombaton 18 órai kezdéssel a 7. Haladás a 6. Diósgyőrt fogadja Sopronban.

Pum András

A Diósgyőr két győzelemmel – Videoton (2-1), Újpest (2-1) – kezdte a bajnokságot, ám még mielőtt a miskolciak azt remélhették volna, hogy a bab is hús, két súlyos vereségbe – FTC (2-6), Honvéd (0-3) – is beleszaladtak. Ettől függetlenül a piros-fehérek komoly játékerőt képviselnek, hiszen a Fradi ellen idegenben nem szégyen a vereség. A Haladás viszont viszonylag gyengébb kezdés után egyre jobb formába lendül, legutóbb idegenben verte 2-0-ra az MTK-t a Mészöly-legénység.

– Az MTK ellen nagyon jól, egységesen teljesített a csapat, onnan kell folytatnunk Sopronban is – jelezte Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője. – Egy hete az első gólra rárúgtuk a másodikat is, a Diósgyőr ellen is ez a célunk. Az első három fordulóban a játékosok, a szakmai stáb és a vezetők sem pánikoltak amiatt, hogy nem nyertünk – mindannyian tudtuk, megvan az erő a a csapatban a sikerre. Ami a Diósgyőrt illeti, a támadójátékban különösen Elekre, Bognárra és Griffithsre nagyon oda kell figyelnünk. Biztosan be akarják bizonyítani a miskolciak, hogy csak kisiklás volt a legutóbbi két vereségük. Nehéz meccsen győzni akarunk. Jánvári, Calvente, Angyal sérült, Jagodics beteg, Gaál már leülhet a kispadra.

Összeállítás: Király – Polgár, Wils, Hegedűs, Bosnjak – Kovács L., Iszlai, Rácz – Németh, Williams, Halmosi.

– Fokozatosan javul a játékunk, de nemcsak a csapaté, hanem a sajátomé is, úgy érzem meccsről meccsre jobban megy a foci – mondta a vasiak 30 éves bal oldali védője, Bosnjak Predrag. – Arra mindenképpen felkészülhetünk, hogy a diósgyőriek a zsinórban elszenvedett két vereség után nem akarnak harmadszor is kikapni, kettőzött erővel küzdenek. Hiszek magunkban, egyben van a csapat, szurkolóink segítségével nyerni akarunk a Diósgyőr ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!