Haladás

2017.02.20. 14:23

Ukrán válogatott támadót tesztel a Haladás

Az ukrán Oleksiy Antonov személyében korábbi válogatott támadót tesztel a Szombathelyi Swietelsky-Haladás NB I-es labdarúgócsapata.

Pum András

Korábbi kétszeres ukrán válogatott támadó érkezett próbajátékra a Szombathelyi Swietelsky-Haladáshoz. A 30 éves, 179 cm magas csatár, Oleksiy Antonov korábban ukrán, orosz, kazah és azerbajdzsáni együttesekben futballozott. Így a Dnipro Dnipropetrovsk, a Kubany Krasznodar, a Metalliszt Harkov, a Zorya Luhansk, a Mariupol, a Kryvbas, a Csernomorec Odessza, az Aktobe csapatát is erősítette. Legutolsó klubja az azerbajdzsáni Quabala volt, ahol egy év alatt 32 bajnokin hét gólt szerzett. 2016 július 20-án jött el a Quabalától, azóta nem volt csapata.

Antonov összesen 160 ukrán elsőosztályú meccsen 47 gólig jutott, Kazahsztánban 19/9 a mutatója, míg 32 Európa-liga meccsen hat találatot szerzett. Hatszor az ukrán U17-es, kilenc-kilenc alkalommal az U18-as és U21-es válogatottban is pályára lépett és kétszer - 2011-ben - az akkor Oleg Blohin irányította ukrán válogatottban is szerepelt. A transfermakt.de oldal szerint aktuális piaci értéke 1 millió euro - jelenleg szabadon igazolható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!