Haladás

2016.02.05. 19:28

Válogatott vendégek Szombathelyen

Az Illés Béla Football Akadémia és a Haladás NB I-es labdarúgócsapatának vendége volt Szélesi Zoltán, a magyar válogatott másodedzője és Robert Kilin az U21-es válogatott szövetségi kapitánya.

Pum András

Szerdán érkezett Szombathelyre, szombaton utazik hazai a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi edzője, Bernd Storck szövetségi kapitány egyik segítője, Szélesi Zoltán, valamint a magyar U21-es válogatott szövetségi kapitánya, Robert Kilin. A két szakember a Szombathelyi Swietelsky-Haladás valamint az Illés Akadémia korosztályos együtteseinek edzéseit nézte végig, a látogatás fő célja a kapcsolatfelvétel, szakmai tapasztalatcsere. A válogatott erőnléti edzője, Victor Moore is a vasi megyeszékhely vendége volt, de ő csütörtökön hazautazott.

– Sűrű programot bonyolítottunk le a pár nap alatt, szerdán az Illés Akadémia U15-ös és U16-os csapat edzőmérkőzését néztük meg - mondta Szélesi Zoltán. -  Csütörtök délelőtt az első csapat, délután az utánpótlás-együttesek tréningjeit tekintettük meg és egy munkaebéden hasznos eszmecserét folytatunk az akadémista utánpótlásedzőkkel. Péntek délelőtt ismét a Haladás edzésén jártunk, majd után hosszas eszmecserét folytatunk Mészöly Géza vezetőedzővel, délután pedig Szentgotthárdon jártunk az U17-es együttes edzőmeccsén. Szombaton utazunk haza. Két hete a Debrecen melletti pallagi akadémián jártunk, valamennyi NB I-es klubot és akadémiát végigjárjuk. A sűrű program miatt most sikerült időt szakítanunk, hogy a vidéki akadémiákat végiglátogassuk. Ami a szombathelyi akadémiát illeti, remek a kapcsolatunk a vezetőkkel, csakúgy mint a Haladás irányítóival. Pacsi Bálinttal, Illés Bélával, Tóth Miklóssal. Kommunikatívak, nyitottak és pozitívak a véleménycserére. Szenzációs körülmények között edzenek a fiatal játékosok, minden adott a minőségi munkához, remek füves és műfüves pályákat láttunk. Elégedettek vagyunk az itt tapasztaltakkal.

Szélesi Zoltán (balról) Robert Kilin (középen) és Pacsi Bálint társaságában

- Hogy mennyire figyeltük a válogatott Király Gábort, Bosnjak Predragot és a korábbi U21-es válogatott Németh Máriót? - folytatta Szélesi. - Ez a látogatás nem csak róluk szólt, globálisan, valamennyi futballistát néztük illetve a Szombathelyen folyó szakmai munkára voltunk kíváncsiak. Hangsúlyozom: ez nem egyedi látogatás volt, a jövőben is ellátogatunk Szombathelyre, és addig is tartjuk a kapcsolatot.

 

Pacsi Bálint

 

 

Szélesi Zoltán

Robert Kilin

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!