Haladás

2017.04.28. 13:18

Van Rózsa tövis nélkül is

A bajnokság rajtját már egészségesen szeretné várni a Haladás tavaly decemberben térdműtéten átesett kapusa, Rózsa Dániel. A kapus a tervek szerint gyógyul.

Pum András

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás 32 esztendős, kétszeres válogatott kapusa, Rózsa Dániel a november 26-i, Debreceni VSC (1-0) elleni mérkőzést megelőző, utolsó edzésen a jobb térdében szenvedett elülső keresztszalag- és porcsérülést. A játékost karácsony előtt, december 21-én operálták meg Győrben, azóta a terveknek megfelelően halad a felépülése.

– Év elején szedték ki a varratokat a térdemből, azóta valamennyi előírt feladatot rendesen végigcsináltam – tudtuk meg Rózsa Dánieltől. – Az elején – csapattársamhoz, Németh Márióhoz hasonlóan – nekem is olyan gyakorlatokat kellett végeznem, amelyektől beindulnak az idegek. Ezután gyógytorna következett, megspékelve például vízben sétálással. Aztán szobabiciklizés volt a program, szűk egy hónapja pedig egy újabb fázisba léptem, láb-erősítő gyakorlatokat végzek és mellette úszok. Kétszer jártam kontrollon, minden a tervek szerint halad, nincs semmi komplikáció. Elsősorban azt nézték meg, rendesen hajlik-e a térdem. Május közepétől már intenzívebb, erőteljesen mozgásokat is végezhetek, majd a következő fázis a futás lesz. Reményeim szerint június közepén a többiekkel kezdhetem el a felkészülést, és a július közepén kezdődő bajnokságra már bevethető leszek. De addig is sok olyan dolgot végezhetek, ami kifejezetten kapusspecifikus. Persze mindezt csak nagyon óvatosan tehetem. Korábban figyelmeztettek, hogy türelmes legyek, nos, az vagyok – de kell is hozzá. Természetesen addig is drukkolok a fiúknak, minden hazai, soproni meccsen a lelátón ülök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!