Haladás

2014.04.25. 07:51

Várják a családokat a Mezőkövesd elleni meccsre

A szombati bajnoki "Családbarát mérkőzés lesz", a családi szektorban több programmal várják a nézőket. Egy 200 ezer forint értékű családi hétvégét is kisorsolnak a "H"-szektorba jegyet váltók között.

haladas.hu

A Sport TV és a Magyar Labdarúgó Szövetség közös célja, hogy minden magyar mérkőzés családi esemény, kulturált szórakozás legyen.

Bár az elmúlt években is jártak gyerekek, családok bajnoki mérkőzésekre, az MLSZ úgy ítélte meg, hogy a kívánatosnál lényegesen kevesebben. A Sport TV Családbarát Stadionok kampánya éppen ezért is nagy sikernek örvendett 2011-ben és 2013-ban. Rengeteg újítás bizonyította, a klubok komolyan vették a kezdeményezést, és igyekeztek a szurkolók kedvében járni. Több olyan program, akció indult, amely azóta is szerves része a mérkőzéseknek.

A Sport TV és az MLSZ 2014-ben megváltoztatta az eddigi lebonyolítási rendszert, és nem versenyt rendez a klubok, illetve stadionok között, hanem az NB I-es csapatok arénáiba visz el egy-egy igazi Családbarát Mérkőzést. Az eseményeken a gyerekek és kísérőik Családbarát-szektorban szurkolhatnak, a félidei sorsoláson a legszerencsésebb família egy 200 ezer Ft összértékű családi hétvégét nyerhet, pár fiatal pedig tizenegyest rúghat kedvenc csapatának pályáján.

Mindezekről a Sport TV közvetítései során rendszeresen beszámol, tavasszal pedig végig látható lesz az a hirdetés, amely a szurkolókat a mérkőzésekre invitálja.

- Immár hagyománnyá vált, hogy a tavasz a családbarát mérkőzésekről szól a Sport TV-nél. Úgy döntöttünk, 2014-ben nem egy csapatot vagy stadiont díjazunk, hanem minden NBI-es klubnak lehetőséget biztosítunk egy-egy Sport TV-n közvetített találkozón, hogy megjutalmazza saját szurkolóit. Célunk, hogy a hétvégi meccsnézés a család minden tagjának élmény legyen, minél több gyermek és nő induljon el az OTP Bank Liga mérkőzéseire - mondta Málnay B. Levente, a Chello Central Europe vezérigazgatója.

- A Magyar Labdarúgó Szövetség 2010-ben elfogadott stratégiájában kiemelt helyen szerepel a nézőszám jelentős emelése. Ennek elérése érdekében számtalan olyan programot indítottunk el, amelyek azt a célt szolgálják, hogy a most meccsrejáró szurkolók mellé nagyobb számban csalogassuk vissza a nőket és a gyerekeket, a családokat a lelátókra. Minden olyan kezdeményezést, amely ezen a céljaink elérését segítik örömmel fogadunk és üdvözlünk. A Sport TV megbízható és kitűnő partner a magyar labdarúgás fejlesztésében, a Családbarát Stadionok kezdeményezésének sikere pedig, garanciát jelent arra, hogy a Családbarát Mérkőzés-program is eléri célját, közös célunkat” - értékelte a kezdeményezést Sipos Jenő az MLSZ szóvivője.

A Szombathelyi Haladás esetében a szombaton 16 órakor kezdődő, Mezőkövesd-Zsóry elleni mérkőzés lesz a "Családbarát mérkőzés".

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy - csakúgy mint az eddigi meccseken - két felnőtt (egy nő, egy férfi)  és két gyermek összesen 3200 forintba (4x800) kerülő családi jeggyel mehet fel a tribünre. (Csak zárójelben, amennyiben négyen külön-külön vesznek tribünbelépőt, az összesen 12 ezer forintba kerülne.). Természetesen mehetnek négynél kevesebben is, de az ár akkor is 3200 forint. Gyermeknek a 10 év alattiak számítanak, plusz a nagyobbak közül azok, akikek van diákigazolványuk.

Emellett a klub ajándékaként, csak erre a meccsre egy felnőtt tetszőleges számú gyermekkel együtt is felmehet a tribünre. A felnőttnek elég megvenni egy állójegyet 1400 forintért, a gyermeknek pedig a 800 forintos diákjegyet, illetve ha kiváltotta korábban az ingyenes belépésre szóló 500 forintos belépőt, akkor az is jó. (Utóbbit a meccs napján már nem lehet megvásárolni.).Itt a gyermekeket csak a 10 éven aluliak jelentik.

Ezekkel a családi belépőkkel a "H"-szektort vehetik igénybe a nézők, ami a hazai játékoskijáró mellett található, itt összesen 320-an férnek el. A szektor bejáratánál rendezők ellenőrzik, hogy ide valóban csak családok mehessenek be.

A családi szektorban programokkal várják a családokat, lesz bohóc, aki lufikat osztogat, csillámporos tetoválás gyerekek, felnőttek kezére, arcára, és arcfestés is várja az érdeklődőket. A családi szektorba jegyet váltók között a szünetben 200 ezer forint értékű családi hétvégét, dedikált Haladás-mezt és labdát is kisorsolnak.

A 18 év alatti gyermekek közül pedig néhány szerencsés tizenegyest rúghat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!