Haladás

2016.05.06. 15:01

Vasiak a válogatott keretben

Bernd Storck szövetségi kapitány kijelölte a nyári Európa-bajnokságra készülő válogatott bő keretét – amelyben ott van Király Gábor, Guzmics Richárd és Stieber Zoltán is.

Pum András-Tóth Gábor

Bernd Storck szövetségi kapitány kijelölte azt a 30 fős keretet, amely május 8-ától részt vesz a közvetlen Eb-felkészülés első jelentős állomásán, a közel két héten át tartó ausztriai edzőtáborozáson. A válogatott itthon játszó tagjai közül többen már Telkiben edzenek, a Ferencváros és az Újpest játékosai a szombati kupadöntőre készülnek, a légiósok jelentős része pedig klubcsapata utolsó idénybeli mérkőzésein vesz részt.

Az Eb-re majd a szűkített keret utazik – akit most nem nevezett a kapitány, az biztosan lemaradt a kontinenstornáról.

– Vasárnap csatlakozom a kerethez – árulta el Király Gábor, a válogatott és a Haladás első számú kapusa. – Az az igazság, hogy egy ilyen megerőltető bajnokság után tudtam volna egy kicsit többet is pihenni. De nem panaszkodom, ezzel jár a futballistaélet – az Eb-re pedig alaposan fel kell készülni. A szövetségi kapitány keretében nagy meglepetés nincs, véleményem szerint a szűkített listán 90 százalékban azok a játékosok kapnak majd helyet, akik kiharcolták az Eb-részvételt.

Király Gábor 101 válogatottságnál jár

– A norvégok elleni létfontosságú pótselejtezőkön, valamint a horvátok elleni felkészülési mérkőzésen is játszottam, ráadásul jó eredményeket értünk el, így reméltem, hogy meghívót kapok – jelezte a Haladásban nevelkedett Guzmics Richárd, a lengyel Wisla Kraków védője. – Persze ahhoz, hogy a Franciaországba utazó, szűkített keretben is benne legyek, a hátralévő három bajnokin és a válogatott ausztriai edzőtáborában is jól kell teljesítenem. Sajnos csapatommal éppen csak, de lecsúsztunk a felsőházi rájátszásról, ám az alsóházban is hétről hétre komoly meccseket vívunk, valamennyi találkozón szerepeltem. Jövő szombaton fejeződik be a bajnokság, másnap utazom az edzőtáborba – pihenésről tehát szó sem lehet. Persze ezt most cseppet sem bánom, alig várom már, hogy kezdődjön az Európa-bajnokság.

A Sárvárról indult Stieber Zoltánra egyelőre klubcsapatában vár erőltetett menet. Még két bajnoki forduló van hátra a másodosztályú német labdarúgó-bajnokságból, továbbá jó esély van arra, hogy a Nürnberg két mérkőzés erejéig túlórázzon – jelen pillanatban ugyanis osztályozós helyen áll.

A magyar válogatott bő kerete: Király Gábor (Haladás), Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (Leipzig), Megyeri Balázs (Getafe) kapusok - Fiola Attila (Puskás Akadémia), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Bese Barnabás (MTK Budapest), Guzmics Richárd (Wisla Kraków), Juhász Roland, Kocsis Gergő (Puskás Akadémia), Lang Ádám (Videoton), Pintér Ádám (FTC), Korcsmár Zsolt (Vasas), Kádár Tamás (Lech Poznan), Korhut Mihály (DVSC), Elek Ákos (DVTK), Gera Zoltán (FTC), Nagy Ádám (FTC), Vida Máté (Vasas), Kleinheisler László (Werder Bremen), Sallai Roland (Puskás Akadémia), Dzsudzsák Balázs (Bursaspor), Stieber Zoltán (Nürnberg), Gyurcsó Ádám (Pogon Szczecin), Szalai Ádám (Hannover), Németh Krisztián (Al-Gharafa), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa), Priskin Tamás (Slovan Bratislava), Böde Dániel (FTC), Lencse László (Újpest) - mezőnyjátékosok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!