Haladás

2016.06.20. 09:30

Veretlen U12-esek

Két rangos nemzetközi utánpótlás labdarúgótornát is rendeztek. A Lurkó-Illés Akadémia U10-es csapata a 13. helyen végzett, az U12-es együttes első lett.

Pum András

Első nap a Swietelsky Kupáért mérkőztek a csapatok az Illés Akadémián, négy csoportban húsz – magyar, cseh, osztrák, szlovák – U10-es korosztályú együttes csatázott. A házigazda Lurkó-Illés Akadémia az osztrák Geschriebensteint 4-0-ra, a Grazer AK-t 5-1-re verte, a cseh Brno együttesétől 6-0-ra, a Vasastól 2-1-re kikapott, harmadik helyen jutott a legjobb 16 közé. Itt az FTC-vel szemben 2-1-re alulmaradt Somfalvi Péter és Somfalvi Csaba együttese, amely a 9–16. helyért mérkőzhetett tovább. A Pécs (2-3) elleni meccset még sikerült lejátszani, ám a nagy vihar miatt a többit már nem. A döntőben is csak büntetőkkel döntötték el a Gorica–Sturm Graz meccset, a horvátok 3-1-re győztek, ők nyerték a tornát. A Lurkó-Illés Akadémia holtversenyben a 13. helyen zárt.

Az U12-es gárdák számára rendezett IQOR Kupán három csoportban 12 – magyar, horvát, szlovák osztrák, cseh – csapat indult. A rendező Lurkó-Illés Akadémia a szlovák Nitrát 1-0, a cseh Brnót 3-0-ra verte, az osztrák Grazer AK-val 0-0-ra végzett. A vasiak első helyen léptek tovább, a nyolc között a cseh Slovacko ellen 3-0-ra, a négyben a GAK ellen 2-0-ra nyertek. A fináléban az osztrák Sturm Graz várt Németh Richárd és Nagy József csapatára. A színvonalas döntőben a szemre is tetszetősen futballozó, szép akciókat vezető szombathelyiek futballoztak fölényben, ám hiába szereztek vezetést, a Sturm egyenlített. Büntetőkkel viszont a Lurkó-Illés Akadémia 3-2-re győzött, így megnyerte a tornát.

Az Illés Akadémia-Haladás U12. Állnak, balról: Nagy József edző, Simon Barnabás, Szabó Bence, Horváth Krisztián, Kovács Péter, Tama Gergő, Miszori Szabolcs, Horváth Kristóf, Lengyel Kornél, Bolla Bence, Németh Richárd edző. Térdelnek: Borbács Ádám, Várnai Áron, Németh Áron, Bögöly Barnabás, Kállai Zalán, Bátori Tóth Benjámin, Horváth Ádám, Knizs Olivér. Fotó: Horváth Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!