Haladás

2015.06.19. 19:24

Veretlenül lett negyedik az Illés Akadémia U10-es csapata

Az Illés Akadémia-Haladás U10-es csapata a negyedik, a Haladás VSE a 16. helyen végzett a BPW-kupa nemzetközi utánpótlás labdarúgótornán.

Pum András

Az Illés Akadémián rendezett rangos U10-es utánpótlás nemzetközi labdarúgótornán 24 csapat szerepelt, az együtteseket négy hatos csoportba sorsolták.

Az Illés Akadémia három győzelemmel – Nyitra 2-1, Lubljana 3-0, Újpest 2-1 – és két döntetlennel – Dorog 1-1, Maribor 0-0 – a második helyen lépett tovább csoportjából. A HVSE három siker – Pécs 1-0, Mura 3-0, Geschriebenstein 7-0 – mellett a Sturm Graztól 2-1-re, az FTC-től pedig 1-0-ra kikapott, így harmadik helyen jutott tovább.

A négy csoport első négy helyezettje a felsőházban egyenes kieséses rendszerben folytatta szereplését. A nyolcaddöntőben a Haladás VSE az MTK-Mészöly Focisulitól 2-0-ra kikapott, így ezután már csak a 9–16. helyért játszott tovább. A Grund FC elleni 1-1-es döntetlen után büntetőkkel 1-0-ra kikaptak, majd a Pécs verte 2-0-ra a Hegyi László edzette szombathelyieket, akik végül a Gorica ellen is alulmaradtak 1-0-ra, így a 16. helyen végeztek.

A csoportját a második helyen záró Illés Akadémia a nyolc közé kerülésért az Admira Wackert 1-0-ra megverte, majd a Slovan Bratislavát ugyanilyen arányban győzte le, így az elődöntőbe jutott. Itt az MTK-Mészöly Focisulival gólnélküli döntetlenre végzett a Takács Csaba-Németh Richárd irányította csapat, ám büntetőkkel 3-2-re kikapott – így a finálé helyett a harmadik helyért mérkőzhetett.

A Sturm Graz elleni bronzmeccs 1-1-re végződött, tizenegyesekkel az osztrákok 3-2-re nyertek, a vasiak a negyedik helyen végeztek. Érdekesség, hogy az Illés Akadémia-Haladás a rendes játékidőben egyetlen meccsen sem kapott ki.

A tornát az MTK-Mészöly Focisuli nyerte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!