Haladás

2014.10.15. 18:21

Vesztes tizenegyespárbaj

A Ligakupa 4. fordulójában a fiatalokkal felálló Haladás 2-1-re kikapott az NB II-es Soproni VSE vendégeként.

haladas.hu

Soproni VSE–Szombathelyi Haladás 2-1 (1-1). – Sopron, 200 néző, labdarúgó Ligakupa-csoportmérkőzés, 4. forduló, vezette: Radványi.

Haladás: Gyurján M. – Grabant P., ANGYAL, Zsirai, Farkas (Dedics, 46.) – SOLTÉSZ, Medgyes (Hegedűs, 46.), FÜREDI – Városi (Németh Á., 58.), Zamostny (Török, 58.), BÖLCSFÖLDI. Megbízott edző: Kuttor Attila.

A szombathelyiek U21-es csapatukkal léptek pályára, csupán egy-két labdarúgónak volt számottevő NB I-es múltja. De a soproniak sem a legerősebb együttesüket szerepeltették. Az első húsz percben megilletődötten futballozott a Haladás, játékosain látszott az összeszokottság hiánya. A 9. percben Farkas buktatta Szabót a tizenhatoson belül, a büntetőt a sértett értékesítette (1-0). Lassan rendezte sorait és átvette az irányítást a vendégegyüttes. A 40. percben Városit rúgta fel Fazekas tizenhatoson belül, az újabb büntetőt Zamostny lőtte a hálóba (1-1).

A szünetben tovább fiatalította csapatát Kuttor Attila, az 52. percben Zsirai lábán esett át Fazekas, megint büntető. Ezt Erdélyi vágta a kapuba (2-1). A vasiak mentek előre az egyenlítésért, ám helyzeteiket,  vagy az utolsó passzokat elhibázták. A soproniak kontrákból veszélyeztettek, komoly ziccer nem alakult ki. Lüktető mérkőzésen mindkét együttes próbált futballozni, ami a Haladásnak sikerült jobban a fizikai fölényben lévő Sopron ellen – mégis pont nélkül maradt. A döntetlen igazságosabb lett volna.

Kuttor Attila: – Kiegyenlített mérkőzésen mi jöttünk ki rosszabbul a tizenegyespárbajból.

A másik mérkőzésen: Siófok–Pápa 1-1.

A G-csoport állása: 1. Haladás 7, 2. Soproni VSE 7, 3. Lombard Pápa 4, 4. Siófok 4 pont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!