Haladás

2015.04.09. 20:18

Videoton-Haladás: gól kell a ponthoz

Az OTP Bank Liga 23. fordulójában vasárnap 18.30-kor a listavezető Videoton vendége lesz a Szombathelyi Swietelsky-Haladás.

Pum András

A bajnoki aranyérem elsőszámú várományosa, a Videoton magabiztosan menetel célja felé. A fehérváriak tíz pont előnnyel vezetnek a második MTK előtt, a legtöbb gólt (47) szerezték, és a legkevesebbet (8) kapták a bajnokságban. Mindössze egyszer, tavaly október 19-én kaptak ki a bajnokságban. akkor a Debrecen 2-1-re nyert Székesfehérváron.  A piros-kékek szerdán a Magyar Kupa elődöntőjében 1-0-ra verték az Újpestet. A bajnokságban tavasszal odahaza 3-0-ra verték a Nyíregyházát, Győrött 2-2-re végeztek, az MTK és az Újpest otthonában 1-0-ra nyertek. A Haladás a paksi, és a Debrecen elleni győzelme után legutóbb fájó, 3-1-s vereséget szenvedett a Budapest Honvédtól.

A Videoton és a Haladás között 11 hely és 37 pont a különbség a tabellán.

– A Honvéd ellen gyorsan gólt kaptunk, és csakúgy, mint az azt megelőző találkozókon, ezután már nehezen jöttünk vissza a meccsbe – mondta Szentes Lázár, a Haladás vezetőedzője. – Ráadásul az első félidő vége előtt még kétszer betalált a fővárosi csapat, amivel kivégeztek minket, nem tudtuk kezelni a helyzetet. És most is tartom: a két hetes bajnoki szünet számunkra nagyon nem jött jól. Ami a Videotont illeti, magabiztos, jó formában lévő együttes, alaposan kielemeztük őket, mint minden csapatnak, nekik is vannak erősségeik és gyenge pontjaik. Ahhoz, hogy legalább pontot szerezzünk, úgy gondolom, mindenképpen gólt kell rúgnunk. Biztató, hogy valamennyi tavaszi meccsünkön betaláltunk. A régóta sérült Katona mellett a kulcsonttöréssel megoperált Ráczra tavasszal már nem számíthatok. Devecseri a lovaglóizmával, Schimmer a bokájával bajlódik, Martínez combizomhúzódást szenvedett és Dudás sem bevethető még.

Összeállítás: Rózsa – Angyal, Fehér, Jagodics, Bühler – Alcibiade, Iszlai – Török M., Németh M., Halmosi – Radó.

Cserék: Branescu, Jánvári, Czingráber, Mancini, Nagy P., Gaál, Jancsó, Rocchi.

Ősszel két kiállítással tarkított, parázs mérkőzésen a Videoton 2-0-ra nyert Szombathelyen. Fotó: Unger Tamás

A Haladás tiszta fehérben lép pályára Székesfehérváron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!