Haladás

2015.04.30. 07:24

Világsztárokat edzett az Illés Akadémia szakmai igazgatója

Világsztároknak tartott edzést az Európai Labdarúgó-szövetség pro-licences képzés svájci állomásán az Illés Akadémia szakmai igazgatója, Pacsi Bálint.

Pum András

Az UEFA főhadiszállásán rendezett négy napos kurzuson a 12 magyar, honi pro-licences képzésen részt vevő szakember mellett, a török, a walesi és az izraeli képzésen részt vevő trénerek is ott voltak. Az utazás nagyban köszönhető a honi edzőképzés vezetőjének, Szalai Lászlónak, mivel az ő közbenjárása kellett ahhoz,  hogy a magyar küldöttséget fogadják Svájcban.  A magas szintű elméleti képzésen – melynek témája többek között a labdabirtoklás, edzői önértékelés, modern kapusedző feladatai, csapatépítés, legújabb futballtrendek – kívül gyakorlati órákat is tartottak. Így a szombathelyi Illés Akadémia szakmai igazgatója, Pacsi Bálint is edzést tartott korábbi válogatott világsztároknak. Például a francia Patrick Vieirának, a török, az Internazionaléban is szereplő Okan Buruknak, Tugay Kerimoglunak, a holland Jordi Cruyffnak, az angol Sol Campbellnek, Les Ferdinandnak, a még most is futballozó Craig Bellamynak, a Swansea jelenlegi menedzserének, Garry Monknak, vagy az Aston Villát irányító Tim Sherwoodnak. Ez persze viszont is működött: a világsztárok is edzették a magyar szakembereket.

Pacsi Bálint a 107-szeres francia válogatott Patrick Vieirával

Miután a kurzus időpontjában tartották a Bajnokok Ligája negyeddöntőit, egy-egy náció képviselői a gyakorlati feladatoknál egy-egy sztárcsapat bőrébe bújtak. Így a magyar csapat ideiglenesen Barcelona lett. Az UEFA illetékesei szerint egyébként a magyar csoport teljesítette legjobban a gyakorlati és prezentációs részt.

A 73-szoros angol válogatott Sol Campbellel

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!