Haladás

2014.07.21. 12:34

Gaál Bálint visszatért a Haladásba

A Sopronból igazolt 23 éves támadó, Gaál Bálint fiatalkorában egy évet a Haladásban futballozott, most tehát visszatért a Rohonci útra.

Gaál Bálint a Haladás hatodik nyári igazolása. A két évre zöld-fehérbe öltöző, szombathelyi születésű támadó korábban Ajkán, Zalaegerszegen, majd Sopronban egyaránt a másodosztályban futballozott. Az NB II-ben 109 bajnokin 37 gólt szerzett.

– A legutóbbi bajnokság vége felé már körvonalazódott, hogy a Haladásban folytatom pályafutásomat – tudtuk meg Gaál Bálinttól. – Egy hónapja megegyeztem a szombathelyi vezetőkkel, ám mivel még három éves szerződés kötött Sopronba a két klubnak meg kellett egyeznie a vételárban Egyébként nyugodtan mondhatom, visszatértem a Haladáshoz. Noha sitkei származású vagyok, Szombathelyen születtem, focizni viszont Sárváron kezdtem. Tizenkét-tizenhárom éves koromban a Haladás VSE-hez kerültem, ahol Artner Tamás volt az edzőm. Egy évet futballoztam itt, majd a Sándor Károly Akadémián játszottam tovább. Később Ajkán ismét Artner lett az edzőm, két esztendőt fociztam a keze alatt. Többször is felmerült, hogy a Haliba igazolok, végül ez most realizálódott. Artner Tamás személye nyomós érv volt, anno ő csinált belőlem NB II-es futballistát. Képben voltam a csapatot illetően, az utóbbi években amikor tudtam, kilátogattam a fiúk meccseire.

Gaál Bálint a támadószekció valamennyi posztján otthonosan mozog. Fotó: Unger Tamás

- Erősségem, hogy gyors  gólképes vagyok, a támadószekció valamennyi részén játszottam már, elöl mindenhol jól érzem magam. Szeretnék mielőbb bemutatkozni az első osztályban, minél többet játszani és  gólokat rúgni. Egy térdszalaghúzódás miatt két hetet kihagytam, múlt pénteken edzettem először, és szombaton már pályára léptem a Sopron ellen. A sérülésem miatt nem vagyok a legjobb fizikai állapotban, de azon leszek, hogy mielőbb utolérjem magam. Bár csak rövid ideje vagyok a Haladásnál, két dolgot biztosan állíthatok. Egy, hogy remek közösségbe kerültem, ami sok pontot jelenthet a bajnokságban. Kettő, hogy – bár a szurkolók egy része ettől tart – biztosan nem lesznek kiesési gondjaink. Az első öt forduló után eldől, milyen célokért küzdhetünk - folytatta Gaál Bálint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!