Haladás

2015.02.06. 11:32

Volt Manchester United-futballista a Haladásban

A Manchester United volt labdarúgójával, a 23 éves olasz Davide Petruccival szóban megegyeztek a Szombathelyi Swietelsky-Haladás klubvezetői. A középpályás másfél évre érkezne a Rohonci útra.

Pum András

Csütörtök este megérkezett Magyarországra – miután még nincs aláírt szerződése – pénteken  nem edzett, szombaton viszont elutazik az olasz edzőtáborba Davide Petrucci.

A római születésű, 23 éves, 184 cm magas támadó középpályás Petrucci az AS Romában nevelkedett, még 17 éves sem  volt amikor a Manchester United 200 ezer fontért szerződtette. Az angol klub korosztályos csapataiban ugyan rendszeresen szerepelt, a felnőttgárdában azonban nem jutott szóhoz. Nem volt egyszerű dolga, a posztján ugyanis a 66-szoros angol válogatott Paul Scholes szerepelt. Petruccit többször is kölcsönadta a Manchester, 2013 tavaszán  az angol másodosztályú Peterborough (4 meccs/1 gól), ősszel a belga első ligás Antwerpen (11/1), 2014 tavaszán az angol második ligás Charlton (5/0) csapatában futballozott.

Szeptemberben közös megegyezéssel szerződést bontott a Manchester Uniteddel, így szabadon igazolható labdarúgóként a román elsőligás CFR Clujhoz szerződött. Miután bajnokság közben érkezett, csak az utolsó őszi fordulókban lépett pályára, ekkor viszont csapat egyik legjobbja volt, öt bajnokin két gólpasszt adott. Ám a kolozsvári klub súlyos anyagi válságba került, az U17-es és U19-es olasz válogatott Petrucci – több társával együtt – távozott a CFR-től. Az elválás azonban nem ment egyszerűen, Petrucci már több hete a vasiak célkeresztjébe került – csütörtökön befutott.

Davide Petrucci Massimiliano Carolettivel, a Haladás marketingigazgatójával

A transfermarkt.de átigazolási oldal által 450 ezer euróra becsült játékossal szóban megegyeztek a vasiak, a játékos - miután minden vitás kérdést lerendezett román csapatával - másfél évre ír alá a Haladáshoz. Petrucci szombat reggel elutazik a Haladás bergamói edzőtáborába.

A Haladás ügyvezető igazgatójával, Tóth Miklóssal tárgyalt péntek délután Davide Petrucci (jobbról)

Davide Petrucci. Fotók: Unger Tamás

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!