Haladás

2014.07.18. 19:19

Wakeboardoztak a Haladás-futballisták

Zamostny Balázs szerint Dvorschák Gábor vitte el a pálmát a balatonfüredi wakeboardozáson. A támadó saját elmondása szerint egyelőre főleg a Balaton vizét kortyolgatta.

Pum András

A csütörtök hagyományosan a regenerálódásé a Haladásnál, ezúttal egy balatonfüredi meghívásnak tett eleget a csapat. A történet kissé messze, egészen az Egyesült Államokig nyúlik. Az ott éló Adamovics Gábor anno Diósgyőrött együtt futballozott Tóth Miklóssal, a Haladás ügyvezető igazgatójával. Adamovics jó barátja a legnagyobb balatonfüredi kemping, a Füred Kemping üzemeltetője, az egykori diósgyőri birkózó Nagy Norbert. Adamovics megfűzte cimboráját, hogy lássa vendégül egyszer a zöld-fehéreket. Nagy nem habozott, csütörtökön vizísíre, wakeboardra valamint egy közös ebédre volt hivatalos a csapat.

Nos, mindenkit megnyugtathatunk: a fiúk nem váltottak sportágat, maradnak a futball mellett...

- Tíz órára értünk Balatonfüredre, délig nyílt lehetőségünk wakeboardozni és vízisielni - tudtuk meg Dvorschák Gábortól. - Néhányan éltünk is a lehetőséggel, sokan azonban a sérülésveszély miatt a partról nézték a mutatványunkat...Pontosabban fogalmazva, hogyan ügyetlenkedünk. Miután jómagam már korábban wakeboardoztam, így én is vízre szálltam. Mindenesetre az első kanyarig senkinek sem volt gondja, ott kezdődtek a problémák, összeségében azonban maximálisan kihasználtuk a két órát. Ezt követően a kempingben vendégül láttak bennünk ebédre, majd négyig szabadprogram várt a csapatra. Akadt, aki bement Füredre, de a legtöbben a strandon maradtak. Aktív, emiatt fárasztó, de kellemes napunk volt, jól kikapcsolódtunk, de ami a legfontosabb: csapatépítésnek is kiváló volt ez a nap.

Zamostny Balázs vízre száll. Fotó: Stiger Ádám

- Városi Viktor és Dvorschák Gábor társaságában több-kevesebb sikerrel én is kipróbáltam a wakeboardot - mondta Zamostny Balázs. - Azzal nem volt gond, hogy úgymond ráfeküdtem a hullámokra, viszont a felállásnál már komolyabb gondjaim adódtak, ilyenkor jónéhányszor belepottyantam a vízbe. Hiába mondták, hogy először felsiklok a vízre, majd felállok a deszkára - utóbbi nem jött össze. Elvileg egy-másfél óra gyakorlás után el lehet jutni a felállásig, valamiért ez nekem nem sikerült. Az mindenesetre biztató, hogy az oktatók szerint legközelebb már sokkal egyszerűbb lesz az egész. Meglátjuk, de remélem akkor már nem csak a Balaton vízébe, hanem a valódi, profi wakeboardozásba is belekóstolok.... A legügyesebb Dvorschák Gabi volt, persze neki "könnyű" volt, ő már rutinos versenyzőként ugrott a vízbe. A fiatalok közül Angyal, Jancsó, Rácz, valamint a rutinosabbakat képviselve Nagy Olivér a vizísível próbálkozott - mit mondjak, ők is küzdöttek rendesen az elemekkel. De nem is ez volt a lényeg, hanem a csapatépítés, hiszen délután még strandoltunk, és csak négy órakor indultunk vissza Szombathelyre - tehát az egész napot együtt töltöttük, kicsit összerázódott a csapat. A fárasztó edzések közepette kifejezetten jólesett ez a program.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!