Haladás

2014.09.10. 12:46

Wislát, Ricsi!

Egy plusz két évre a lengyel listavezető Wisla Kraków-hoz igazolt a Haladás volt játékosa, Guzmics Richárd.

Pum András

A Haladás saját nevelésű futballistája, Guzmics Richárd 217 bajnokin szerepelt zöld-fehérben, hét gólt szerzett. A hétszeres válogatott labdarúgó szerződése május 31-én lejárt, és mivel tavaly decemberben kijelentette, külföldre akar igazolni, távozott nevelőegyesületétől. Guzmics szerdán délután a 14-szeres lengyel bajnok, jelenlegi listavezető Wisla Kraków együtteséhez szerződött.

 

Guzmics Richárd remek környezetbe került. Fotó: wisla.krakow.pl

- Korábban két hetet töltöttem az angol másodosztályú Blackburn Roversnél, edzettem, edzőmeccsen játszottam, a csapat másodedzője, a korábban az FTC-t irányító Craig Short jelezte, reméli, leigazolnak - mondta Guzmics Richárd. - Elkezdődött a Championship, az első bajnokin megsérült az egyik belső védőjük, az elnök pedig úgy döntött, mélyen a zsebébe nyúl, így a klub szerződtetett egy Premier League-ban szereplő futballistát. A lengyel alakulat nemrég került képbe, amikor meghallották, hogy csapat nélkül vagyok, azonnal felvették a kapcsolatot menedzseremmel, és mielőtt kiutaztam volna, már mindenben megegyeztünk. Krakkóban csak az elképesztően alapos orvosi vizsgálaton kellett átesnem - tényleg tetőtől-talpig megvizsgáltak. Volt például kardiológiai vizsgálat, MRI, futópadon erőnléti teszt, és hasonlók. Persze edzettem is, de mondom, csupán az orvosi vizsgálat eredményére vártunk, amikor vasárnap kiutaztam, már hoztam magammal a holmimat. Miután az orvosi vizsgálat eredménye rendben volt, kedd délután aláírtuk a szerződést - ekkor érkezett meg a klub részéről az az úr, aki szignózhatta a szerződést.

A nagy pillanat, Guzmics aláírja szerződését. Fotó: wisla.krakow.pl

- Remek körülmények közé kerültem, a csapat egy 32 ezres stadionban játssza meccseit, januárban készült el a füves és műfüves pályákat magában foglaló sportkomplexum, az öltözőben jakuzzi és medence is található - folytatta Guzmics. - A Krakkónál kivétel nélkül mindenki roppant barátságosan fogadott, nem csak a játékosok, vezetők, hanem a klub alkalmazottai is. Nem akartam mindenáron külföldre szerződni, voltak ajánlataim, amelyeket visszautasítottam, mert csak olyan helyre akartam aláírni, ahol fejlődhetek, ahol komoly célok vannak. Az első helyen áll a csapat a bajnokságban, célunk a nemzetközi kupaszereplés kivívása. Ha nem érkezett volna a lengyel lehetőség, visszatérek a Haladásba, amelynek rengeteget köszönhetek - így egykori edzőimnek, játékostársaimnak, vezetőimnek és nem utolsósorban a szurkolóknak. Más magyar klubba biztosan nem igazoltam volna. Most viszont új fejezet kezdődött az életemben, mielőbb szeretném beverekedni magam a kezdőcsapatba. Noha van egy kis játékhiányom, a Haladás VSE-nél és Sárvárott edzősködő Takács Gábor segítségével az utóbbi időben  karban tartottam magam, edzettem. Néhány hét és számíthat rám a mester. Sajnos a Wislánál a 22-es szám már az egyik kapusé, így nekem a 26-os mez maradt. Ám ez az apróság nem zavar abban, hogy kihozzam magamból a maximumot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!