Kelendő

2024.04.17. 11:56

Népszerű az online értékpapírszámla

Népszerű az online értékpapírszámla-nyitás, négy hónap alatt 40 ezren nyitottak így számlát és 60 milliárd forintért vásároltak állampapírt – jelentette be szerdán közzétett Facebook-bejegyzésében Varga Mihály pénzügyminiszter.

MW

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: NDAB Creativity

A pénzügyminiszter közölte, tavaly december óta mobilapplikáción vagy számítógépen keresztül mindössze néhány kattintással lehet számlát nyitni a Magyar Államkincstárban. 

Az így nyitott értékpapírszámlák, Start-számlák és nyugdíj-előtakarékossági számlák száma mára meghaladta a 40 ezret, állampapír-állománya megközelítette a 60 milliárd forintot.

Az állampapírral az egész ország jól jár: a családoknak biztonságos, magas hozamú és kamatadómentes befektetést nyújt, az államnak stabil és kiszámítható finanszírozást jelent – hívta fel a figyelmet a miniszter.

Magyarország szuverenitását erősíti, hogy 2010 óta a lakosság részarányát az adósságfinanszírozásban 3 százalékról 20 százalék fölé növeltük, a külföldiek kezében lévő államadósság arányát kétharmadról egyharmadra csökkentettük, a devizaadósság arányát 50 százalékról 30 százalék alá javítottuk

– fogalmazott Varga Mihály.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában