Hegyhátsál

2016.08.01. 13:29

Nagy adósok, útfelújítások és gyerekrajzokon a bérbaltavári értékek – Röviden a Hegyhátról

Hegyhát – Szerepelnek Vasvár környéki adózók is a NAV legfrissebb „feketelistáján”, lokálpatrióta rajzversenyt hirdettek Bérbaltaváron és majdnem félmillió forintot kap a vasvári könyvtár – információk a Hegyhátról.

Bakos Ágnes

– Egy vasvári, egy alsóújlaki, egy andrásfai, egy olaszfai, valamint egy szemenyei, vagyis összesen öt hegyháti „nagy adóst" tart nyilván a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A július végi összesítés szerint országosan 3049 magánszemély és egyéni vállalkozó tartozik az adóhatóságnak több mint fél éve, több mint 10 millió forinttal. Ezen a listán szerepel az öt hegyháti lakos.

–  Két hegyháti település jutott forráshoz a belügyi tárca fejlesztési pályázatán. Csehi községben 5 millió 80 ezer 667 forintot, Győrváron 7 millió 589 ezer 165 forintot költhetnek a belügyi támogatásból a belterületi utak, járdák felújítására idén.

–  2016-ban összesen 485 ezer 189 forintot kap a vasvári Dr. Bendefy László Városi Könyvtár az Emberi Erőforrások Minisztériumától. Rendes, éves támogatásról van szó, az úgynevezett érdekeltségnövelő juttatásról.

– Az önkormányzat és a Bérbaltaváriak Szülőfalujukért Egyesület vár alkotásokat a bérbaltavári gyerekektől: azt kell ábrázolni, milyen értékeket látnak a faluban. Majd az augusztus végi falunapon értékelik a rajzokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!