vaol.hu podcast

2024.05.12. 20:00

Az igazi példakép: Erdélyi Andreával, Erdélyi Rolika édesanyjával beszélgettünk

Vaol.hu

Gáspár Eszter vendége ezúttal nem Erdélyi Rolika, hanem a mögötte álló édesanyja, Erdélyi Andrea volt

Forrás: VN-archív

Gáspár Eszter vendége egy igazi példakép: Erdélyi Andrea, Erdélyi Rolika édesanyukája volt. Az már a beszélgetés elején kiderült, hogy ő sokszor csak a háttérben van, ám ezúttal ő lesz a központban. Az az anya, aki tűzön vízen átmegy a gyermekéért. 

Andrea minden nehézség ellenére pozitívan látja az életet, másoknak is erőt ad. Mint elmondta, nagyon örül annak, ha jobban van, de ugyanúgy boldog, ha süt a nap, de megtalálja az örömöt akkor is, ha éppen fúj a szél. Miközben az Erdélyi család sok nehézségen van túl. 

Hallgassák meg a beszélgetés első és második részét is!

Rolika küzdeni tanít - A műtét után negyvenkét napig gipszben feküdt a fiú

„Ha valakit csak a mosolyáról, az optimizmusáról ismersz, az nem azt jelenti, hogy nincsenek megpróbáltatásai az életben…” – Erdélyi Rolikát és családját talán ezekkel az a szavakkal lehetne a legjobban leírni. Ahogy megjelentek a szerkesztőségünkben, mindenki arcára mosolyt csaltak. Sok nehézségen vannak túl, de mégis pozitívan látják a világot! Erdélyi Rolikával és családjával tavaly novemberben beszélgettünk.

Nem csügged Rolika - A kisfiú csípőjét, lábát is sajnos műteni kellett

Több műtéten esett át az elmúlt hónapokban Rolika. A kisfiú annak ellenére sem csügged, hogy egy véletlen baleset miatt rehabilitációja újrakezdődik - írtuk meg idén februárban.

A kisfiú vég nélküli, nagy küzdelemben él 

Erdélyi Rolikának már születésétől kezdve minden napja egy vég nélküli, nagy küzdelem. Két hónaposan sérvműtéten esett át, majd négy hónaposan kiderült, hogy az agyában ciszta van, ami többek között az agy mozgásközponti részére is hatással volt. Az évek során sorra jöttek a műtétek, a kisfiú két agy-, két sérv- és számos lábműtét mellett egy csontvelőtranszplantáción is átesett. Bár a beavatkozások után sokszor kérdéses volt, hogy sikerül-e felépülnie, Rolika végül minden akadályt sikeresen vett. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!