Szakértőt kérdeztünk

2024.01.24. 07:36

Legalább erre nem lesz gondunk: nyugodt és csendes lesz az idő a következő napokban térségünkben

Nyugodt és csendes napok jönnek - már ami a térség időjárását jellemzi. Pétervári Tibor, a HungaroMet szombathelyi észlelője ismertette a részleteket.

Cseh-Egyed Bernadett

Fotó: Unger Tamás

Január végéig anticiklon határozza meg a térség időjárását. Pénteken előfordulhat kisebb csapadék, de az Alpok közelsége miatt jelen légköri helyzetben nagy mennyiségre nem kell számítani. A következő két hétre mindössze nyolc milliméter csapadékot mutatnak a modellek. A szakértő szerint ez nem is baj: december óta mintegy 130 milliméternyi csapadékot regisztrált a szombathelyi főállomáson, továbbra is sok a befagyott belvizes terület Vasban.  

Az elmúlt hetekhez képest enyhe lesz a levegő: éjszakénként fagypont körüli értékeket mérhetünk, napközben pedig péntekig akár a 10 fokot is elérheti a hőmérő higanyszála, hétvégén 5 fok körül lesznek a maximumok. Reggelenként párás-ködös foltok előfordulhatnak.  

Pétervári Tibor elmondta: az idei január középhőmérséklete mintegy három fokkal alacsonyabb a tavalyinál. S hogy mit hoz a február? Az egyik legszélsőségesebb hónapunk, volt már húsz fok pluszban és mínuszban is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában