eltiltanák a járművezetéstől

2018.02.21. 09:17

Figyelmetlenül kanyarodott, négyen sérültek meg a balesetben

Súlyos egészségromlást eredményező közúti baleset okozásának vétsége miatt emelt vádat a Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség  az ellen a férfi ellen, aki négy személynek okozott sérülést, amikor szabálytalanul kanyarodott a 84-es számú főúton 2017 júniusában.

Vas Népe

Fotó: Illusztráció

A vádirat szerint a vádlott Sárvár felől Rábasömjén irányába közlekedett az autójával. Egy útkereszteződéshez érve lassított, majd úgy kanyarodott le balra, egy mellékútra, hogy nem adott elsőbbséget a főúton vele szemben egyenesen közlekedő személygépkocsinak.

A vádlott féktávolságon belül kanyarodott a vétlen autós elé, aki jobbra húzódott, azonban az úttest szélétől fél méterre nekiütközött a vádlott gépkocsijának.

A vádlott autója az árokba csapódott, a vétlen autós járműve pedig megpördült és a főúton a vádlott mögött közlekedő személygépkocsinak ütközött.

A balesetben a vádlott autójában az anyósülésen utazó sértett többszörös töréseket szenvedett, amelyek gyógytartama elérte a 180 napot, ezért a sérülések súlyos egészségromlásként értékelhetők.

A vétlen gépkocsiban hátul utazó egyik utas súlyos, míg a másik könnyű sérülést szenvedett.A vádlott autójában hátul utazó egyik gyermek is könnyen sérült.

A vádlott gépkocsiján az első gumiabroncsok olyan kopottak voltak, hogy a jármű alkalmatlan volt a közúti közlekedésre, azonban a balesetet nem ez, hanem a vádlott szabálytalan balra kanyarodása okozta.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottal szemben pénzbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában