Frissen Vasból

2021.09.21. 14:30

Bárcakirakó, virtuális szemüveg, puttonyfecskendő – Mindegyik eszközt kipróbálhatták a gyerekek Szombathelyen

Ötödik alkalommal csatlakozott a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Országos Tűzmegelőzési Bizottsága a Biztonság Hete rendezvénysorozathoz, amelyet az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága, valamint a Magyar Biztosítók Szövetsége közösen szervezett. Vas megyében hétfőn, a rendőrség Söptei úti objektumában várták a tűzoltók a diákokat.

vaol.hu

Fotó: Balogh Eszter tű.főhadnagy/Vas MKI

A tavalyi évben csak online térben kerülhetett sor a Biztonság Hete programsorozatra, idén azonban személyesen vehettek részt a diákok a rendőrök és a tűzoltók által szervezett programokon. A Biztonság Hete rendezvénysorozat célja a mindennapok biztonságának erősítése. A rendezvényre kilátogató osztályok tanulói a rendőrség mellett a tűzoltók munkájával ismerkedhettek meg – adta hírül a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Fotó: Balogh Eszter tű.főhadnagy/Vas MKI

A Területi Tűzmegelőzési Bizottság is kitelepült a rendezvényre, itt bárcakirakó és virtuális szemüveg várta a diákokat. A rendezvényen a gyermekeknek lehetősége nyílt kipróbálni, hogy milyen egy puttonyfecskendővel célba lőni. Mindemellett felülhettek a tűzoltó gépjárműfecskendőre és megtekinthették annak felszereléseit, a tűzoltó védőeszközöket és szakfelszereléseket is.

A rendezvénnyel a szervezők célja azt elérni, hogy a fiatalok ne felejtsék el, saját biztonságukért ők maguk is felelősek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában