Gyász

2021.11.26. 12:21

Tragédia a szomszédos megyében: lakástűzben vesztette életét egy mozgássérült férfi

Meghalt egy idős férfi abban a tűzben, ami csütörtökön este, Hévízen az Egregyi úton egy házban csapott fel.

zaol.hu

Fotó: Zala KMSZ

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője, Kósi Zsolt a zaol.hu érdeklődésére közölte, hogy nem sokkal kilenc óra előtt érkezett jelzés a katasztrófavédelemhez a szomszédoktól, hogy kétszintes családi ház ég Hévízen, az Egregyi utcában. A bejelentő elmondta, hogy az épületben mozgássérült idős férfi él, kapuja lakattal be van zárva, ezért feltételezhetően a lakásban tartózkodik.

Fotó: Zala KMSZ

A keszthelyi hivatásos tűzoltók két szerkocsival vonultak ki, valamint kiérkeztek az alsópáhoki és hévízi önkéntes tűzoltók is, a négy járművel összesen tizennyolc tűzoltó szállt szembe a lángokkal. Megérkezésükkor a százötven négyzetméteres épület egyik tizenhat négyzetméteres helyisége égett, a lángok pedig már kicsaptak az ablakon. Az oltást nehezítette, hogy a ház udvarán, valamint az épület belsejében nagy mennyiségű szemét volt felhalmozva. A tűz egy ágyat, egy szekrénysort és több elektronikai eszközt érintett. A tűzoltók két oldalról fél óra alatt két vízsugárral megfékezték a lángokat, ezzel megakadályozva a tűz átterjedését a tetőre, illetve a lakóházzal egybeépített melléképületre. A tűzoltók a beavatkozás közben találtak rá a ház idős lakójára, akit az épületből kivittek, de az életét már nem lehetett megmenteni – írja a Zala megyei portál.

Nem zárható ki, hogy a tüzet a kályhából kipattanó szikra okozta, azonban a keletkezési körülményeket tűzvizsgálati eljárás fogja tisztázni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában