Letartóztatás

2023.08.04. 13:20

Felfegyverkezve rabolt több mint ezer eurót egy osztráktól két férfi a szentgotthárdi vasútállomáson

A Szombathelyi Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte annak a két felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével gyanúsított férfinek a letartóztatását, akik a megalapozott gyanú szerint a Szentgotthárdon 2023. augusztus 01-jén este fegyverrel támadtak egy férfira és tőle kézpénzt, valamint mobiltelefont tulajdonítottak el.

Vaol.hu

Forrás: Pixabay

A gyanúsítottak 2023. augusztus 1. napján este Szentgotthárdon a vasútállomás parkolójában az osztrák állampolgárságú sértett ott parkoló személygépkocsijában az éppen szexuális szolgáltatás igénybevételéről tárgyaló sértettet első ízben 500, majd 100 euro átadására szólították fel, miközben az egyik gyanúsított egy tapétavágó kést tartott a kezében megfenyegetve azzal a sértettet, és annak felsőtestéhez szorította a kést, valamint a sértett gépkocsijának indítókulcsát is kikapta a helyéről. Mivel a sértett a felszólításnak nem tett eleget, ezért az egyik gyanúsított a sértettet több alaklommal tenyérrel pofon ütötte, illetve ököllel is megütötte. A sértett a bántalmazás hatására 50 eurot adott át a gyanúsítottnak - írja oldalán a Szombathelyi Törvényszék.

Ezt követően az egyik gyanúsított a gépjármű vezető oldali ülésébe visszaülő sértettet a fejénél fogva leszorította, társa pedig a sértett hátsó zsebében tartott pénztárcájából 1400 eurót, a sértett tokban tartott iratait, valamint a gépjárműből a sértett tulajdonát képező 1 db Samsung típusú mobiltelefon készüléket tulajdonított el.

A gyanúsítottak a cselekmény elkövetése után elhagyták a helyszínt.

A gyanúsítottak cselekménye alkalmas a Btk. 365. § (1) bekezdés a) pontjába ütköző és a (3) bekezdés b) pontja szerint minősülő felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének a megállapítására.

A Szombathelyi Járási Ügyészség indítványozta a gyanúsítottak letartóztatását, mivel megalapozottan feltehető, hogy a bizonyítást veszélyeztetnék, így különösen a büntetőeljárásban részt vevő vagy más személyt megfélemlítenének, jogellenesen befolyásolnának, tárgyi bizonyítási eszközt megsemmisítenének vagy elrejtenének, illetve szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követnének el.

A Szombathelyi Járásbíróság döntéseit a gyanúsítottak és védőik a szabadlábra helyezés érdekében megfellebbezték.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában