Helyi kék hírek

2023.08.28. 07:00

Répcementi lánglovagok csatája - Elismerések is gazdára találtak a hagyományos tűzoltó kupán

Családias, vidám hangulatban telt a XV. Répcementi Tűzoltó Kupa. A versenyen 11 csapat, három kategóriában mérette meg magát.

Polgár Patrícia

A fecskendőszerelés megizzasztotta a csapatokat

Forrás: Winkler Krisztina

 A Répcelaki Önkormányzati Tűzoltóság szervezésében megvalósuló kupát ezúttal Nicken rendezték meg. Két új csapat is elindult a megmérettetésen: a Jákfai Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a Győr-Moson-Sopron vármegyei Beled önkénteseinek csapata. A két vármegye tűzoltóinak részvétel megtartott versenyre a Répcelak környéki egyesületek nevezhettek három kategóriában. Felnőtt kategóriában Csáfordjánosfa, Répceszemere, Nick, Jákfa és Beled egy-egy, a répcelaki tűzoltóság pedig két csapattal is nevezett. Női kategóriában Répcelak indult egy, gyermek kategóriában pedig az elmúlt hét táborozóit felvonultatva három csapattal. Staféta váltófutás és kismotorfecskendő-szerelés képezték a kupa feladatait. Előbbi esetében a versenyzők egy 200 méteres távot kellett, hogy teljesítsenek, egymásnak egy sugárcsövet átadva, közben több, különböző feladatot is meg kellett oldaniuk, mint például a gerendafutás, palánkugrás, kúszófolyosók és sugárcsőszerelés. 

A felnőtt kategóriában a győztesnek járó serleget a répcelaki egyes csapat vihette haza, második lett Répceszemere, a harmadik helyen a kettes számú répcelaki csapat végzett. Különdíjat kapott a Jákfai Önkéntes Tűzoltó Egyesület csapata. Díjazták a répcelaki női csapat teljesítményét, a gyermekek közül a Titánok nyerték el az aranyérmet, második lett a Junior csapata, harmadik pedig a Csipet-csapat. A rendezvényen Nick község képviseletében Csorba József önkormányzati képviselő volt jelen.

 Meghívást kapott Lakatár Gábor tűzoltó ezredes, a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese, Kovács András, a Vas Vármegyei Tűzoltó Szövetség elnöke, Csende Sándor tűzoltó alezredes, a Sárvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség megbízott kirendeltség vezetője, Horváth Gyuláné, a Répcelaki Önkormányzati Tűzoltóság elnöke és Hantó Zoltán, a nicki önkéntes tűzoltó egyesület parancsnoka. 

A Vas Vármegyei Tűzoltó Szövetség és a répcelaki önkormányzati tűzoltóság többéves kiemelkedő és szakszerű munkája elismeréseként díjazta Nagy Norbertet, a répcelaki önkormányzati tűzoltóság beosztott tűzoltóját. Ugyancsak elismerést vehettek át a tűzoltóság kerek évfordulót ünneplő tagjai: Horváth Róbert 30 éves, Horváth Kálmán 25 éves, Udvardi Réka és Szabó Szandra 10 éves munkájáért részesült emlékéremben. A verseny után a gyermekeket habparti és gyermektűzoltás várta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában