Tűzeset

2023.09.13. 08:25

Hétfő hajnaltól egészen kedd estig égtek a szénabálák a bajánsenyei pajtában - fotók

Pajtába költözött pokol.

Vaol.hu

Forrás: Facebook/BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Fotó: Könye Gábor/Őriszentpéter ÖTE, Lugosi Tamás

Ahogy arról portálunkon korábban beszámoltunk, 600 nagy méretű szalmabála égett hétfő hajnaltól kedd kora estig egy bajánsenyei pajtában.

A szentgotthárdi, a zalaegerszegi, a lenti, letenyei, a körmendi és a szombathelyi hivatásos, valamint az őriszentpéteri, a bajánsenyei, a magyarszombatfai önkéntes tűzoltók a Vas vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett több vízsugárral megakadályozták, hogy a tűz a szomszédos pajtákra átterjedjen. Mint tegnap beszámoltunk róla, információink szerint a tüzet eloltani lehetetlen lett volna, így a szakemberek az irányított leégetés mellett döntöttek. Az egységek egy munkagép segítségével még kedd késő délután is a szalmabálákat hordták ki, és folyamatosan nedvesítették őket, miközben hűtötték az épületet és a munkagépet is - osztott meg részeleteket az oltásról közösségi oldalán a Katasztrófavédelem.

A több mint másfél napig tartó oltási munkálatokban 13  járművel mintegy 45 tűzoltó vett részt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában