Karambol

2023.11.06. 11:14

Újabb baleset balra kanyarodáskor a hírhedt szombathelyi kereszteződésben - fotók

Horváth Balázs

Fotó: Horváth Balázs

Hétfőn délelőtt egy Kia személyautó haladt a 87-es úton a Söptei út irányából Szombathely határában. A sofőr elmondása szerint jobbra villogva maradt az index, így az Ipari út kereszteződésében egy onnét balra kanyarodni szándékozó BMW vezetője azt hitte, hogy a jármű le fog kanyarodni, ezért elindult az elsőbbségadás kötelező táblánál. A BMW a jobbra indexelve egyenesen haladó KIA elé került, amivel ütköztek. A balesetben nem sérült meg senki.

Fotó: Horváth Balázs

Ebben a forgalmas kereszteződésben nagyon sok baleset történik balra kanyarodás közben, szinte nem telik el hét kisebb-nagyobb ütközés nélkül, ennek ellenére még mindig nem tiltották meg a balra kanyarodást a veszélyes kereszteződésben, miközben a közelben lévő Rozsnyó utcában a hasonló tiltás óta a balesetek száma drasztikusan lecsökkent.

Fotó: Horváth Balázs

A helyszínelés idején több tucat "kreatív" (értsd: szabálytalan) autós is erre járt, akik a rendőri irányítás ellenére záróvonalon, forgalom elől elzárt területen keresztül, kötelező haladási irányt jelölő tábla ellenére haladtak a rendőri jelzéseket sem figyelembe véve. Többen kaptak ejnye-bejnyét emiatt. Szerencsére a "necces" szituációk ellenére nem történt közben újabb baleset.

Fotó: Horváth Balázs


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában