Baleset

2023.12.04. 14:52

Munkagéppel ütközött egy autó, teljes útlezárás van Söpte felé - fotók

Hétfőn délután egy BMW személyautó haladt Söpte felől Szombathely irányába, amikor a jármű eddig ismeretlen okból áttért a szembejövő sávba, ahol összeütközött egy munkagéppel.

Horváth Balázs

Forrás: Horváth Balázs

A munkagép vezetője látta, hogy az autó fokozatosan áttér az ő sávjába, ezért teljesen a padkára húzódott és fékezett, de nem tudta elkerülni az ütközést, a BMW a markoló bal elejének csapódott, végül az árokban állt meg. A BMW-t vezető férfi a balesetben súlyosan megsérült, a mentők a szombathelyi kórházba szállították.

Egy szemtanú a helyszínen kérdésünkre elmondta, hogy a BMW már egészen Söptétől nagyon furcsán, cikk-cakkban haladt, ő már azt hitte, hogy előbb is ütközni fog egy autóval, ezért a segélyhívót is hívni akarta már út közben, de sajnos a baleset előbb következett be.

A baleset körülményeit a rendőrség igazságügyi szakértő bevonásával vizsgálja.

A mentés és a helyszínelés miatt a Söpte és Szombathely közötti útszakaszt teljesen le kellett zárni, a forgalmat elterelték. A lezárás ellenére több autós is volt, aki kisebb földutakon behajtott a lezárt részre, természetesen ezután az utat elfoglaló roncsok és a mentést végzők miatt nem tudtak tovabbhajtani, többekben csak ekkor tudatosult, hogy a rendőrök valószínűleg nem csak "viccből" zárták le az utat, hanem annak nyomós oka van. Egy kamion vezetője a rendőrökkel és a mentésben részt vevőkkel is vitába szállt, hogy idézzük "mit kell itt bohóckodni, álljanak arrébb a mentőautók, a tűzoltóautók, és a rendőrautók", ő csak itt továbbmegy valahogy a roncsok között a törmelékeken és autóalkatrészeken át, mert neki dolga van. Mindezt akkor, amikor közben a mentők épp a balesetben súlyosan sérült férfi állapotát próbálták stabilizálni a helyszínen, hogy kórházba tudják szállítani. Természetesen nem teljesült a kamionos óhaja, ezért különféle átkokat mormolva visszaült az autójába. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában