Döntés

2024.01.08. 13:43

Megalapozott gyanú: konyhakéssel hátba szúrhatta testvérét - fotók - írásunk frissült

A megalapozott gyanú szerint tizenöt centiméteres konyhakéssel a konyhában szúrhatta le testvérét az a felsőszölnöki férfi, akinek letartóztatását a Szombathelyi Járásbíróság nyomozási bírója hétfőn elrendelte.

Vaol.hu

Fotó: © Cseh Gábor

Jobb lábát húzva, rendőrök kíséretében lassan közeledett hétfőn kora délután a Szombathelyi Járásbíróság 20. számú tárgyalótermének ajtaja felé az a férfi, akit azzal gyanúsítanak, kioltotta testvére életét. Mint arról lapunk is beszámolt: pénteken este Felsőszölnök egyik családi házában találtak a holttestre. A Vas Vármegyei Főügyészség indítványozta a férfi letartóztatását, a Szombathelyi Járásbíróság nyomozási bírója pedig hétfőn 13 órakor tartott ülést az ügyben.

A 65 éves férfi lehajtott fejjel érkezett: látszott rajta, maga sem hiszi el, hogy ez a szörnyű tragédia megtörtént, testvére meghalt, s őt bilincsbe verve kísérik a rendőrök. Az ülés zárt ajtók mögött zajlott, a nyomozási bíró döntéséről előbb dr. Unger Hajnalka, a Vas Vármegyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője adott tájékoztatást a sajtó képviselőinek: - A Vas Vármegyei Főügyészség eredményesen indítványozta az emberölés bűntettével gyanúsított férfi letartóztatásának elrendelését. A Szombathelyi Járásbíróság nyomozási bírója egy hónapra rendelte el a kényszerintézkedést – nyilatkozta.

A Szombathelyi Törvényszék sajtóosztályának közleményéből azt is megtudtuk: a megalapozott gyanú szerint a gyanúsított 2024. január 5-én este a konyhában szóváltás és dulakodás közben a kezében tartott 15 centiméteres konyhakéssel egyszer a bal lapocka tájékán hátba szúrta testvérét, ami miatt a sértett a helyszínen meghalt. A két férfi egy háztartásban élt. „Az eljárás tárgyát képező, 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt elkövető gyanúsított tekintetében – figyelemmel arra is, hogy családi kapcsolatokkal nem rendelkezik – fennáll a szökés, elrejtőzés; továbbá a büntetőeljárás kezdeti szakasza miatt a bizonyítás megnehezítésének veszélye” – közölte a Szombathelyi Törvényszék az eset kapcsán.

Korábban:

A Szombathelyi Járásbíróság nyomozati bírója 30 napra elrendelte az előzetes letartóztatását annak a 65 éves férfinak, akit a Felsőszölnökön történt emberöléssel gyanúsítanak.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított 2024. január 5-én este egy felsőszölnöki, közösen használt és lakott családi házuk konyhájában testvérét, szóváltás és dulakodás közben a kezében tartott 15 cm pengehosszúságú konyhakéssel egyszer a bal lapocka tájékán hátba szúrta, amelynek következtében a sértett a helyszínen elhalálozott.

Az eljárás tárgyát képező, öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt elkövető gyanúsított tekintetében – figyelemmel arra is, hogy családi kapcsolatokkal nem rendelkezik – fennáll a szökés, elrejtőzés; továbbá a büntetőeljárás kezdeti szakasza miatt a bizonyítás megnehezítésének veszélye.

A végzést tudomásul vették, az végleges.

Hamarosan további részletekkel jelentkezünk.

Korábban írtuk:

A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2024. január 5-én, 19 órakor érkezett bejelentés, amely szerint egy felsőszölnöki férfit a házában, a földön fekve találtak, aki nem ad életjelet. Az elsődleges helyszíni intézkedés során nem volt kizárható az idegenkezűség, ezért a rendőrök igazságügyi orvosszakértő bevonásával folytatták le a helyszíni szemlét - tájékoztatott hivatalos közleményben a Vas Vármegyei rendőr-főkapitányság. 

A vasi egyenruhások a felételezett elkövetőt a helyszínen elfogták. A 65 éves férfit gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették, majd kezdeményezték letartóztatását.

A főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárást indított.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában