Ítélet

2024.01.17. 11:05

Vasúti pályán gyalogolt egy férfi Püspökmolnárinál - A vonat elsodorta, most büntetést kapott

A Szombathelyi Járásbíróság 1 rendbeli a közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség és 1 rendbeli garázdaság vétsége miatt halmazati büntetésül 120 óra közérdekű munkára ítélt egy büntetlen előéletű férfit. Kötelezte továbbá 139.530 forint bűnügyi költség megfizetésére.

Vaol.hu

Illusztráció!

Forrás: VN-archív

A tényállás szerint a vádlott 2022. október 30-án reggel, ittas állapotban, sűrű ködben gyalogolt Püspökmolnári felől Vasvár irányába, az ott kiépített vasúti szakaszon, a nyílt pályán. A vádlott az 1170-es vasúti szelvényben haladt, amikor vele szemben érkezett egy személyvonat. A vádlott félreállt a vasúti töltésre, azonban az elsodrási határon belül tartózkodott, ezért a vonatvezető – hogy el ne üsse őt – gyorsféket alkalmazott, azonban ennek ellenére mintegy 40 km/h sebességgel a vádlottat a vonattal elsodorta, aki a vasúti töltés mellé esett. A vádlott nyolc napon belül gyógyuló könnyű testi sérüléseket szenvedett, míg a vonaton utazók közül senki nem sérült meg.
A vádlott 2023. január 26-án délután egy vasvári dohányboltnál tartózkodott, ahova a trafik tulajdonosa, az ittas állapota miatt a vádlottat nem engedte be. A vádlott ekkor ököllel megütötte a dohánybolt bejárati ajtaját, majd a dohánybolt közelében az utcán található kukákat felrúgta, azokból a szemetet az utcára borította. 

Az ítélet jogerős - közölte a Szombathelyi Törvényszék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában