Borzalom

2024.03.11. 11:52

Vizeletben, székletben hagyta magára három kiskorú gyermekét egy anya a szomszédos vármegyében

A Győri Járási Ügyészség három kiskorú gyermek veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat egy anyával szemben, amiért akár hét évre is börtönbe kerülhet. A koszos, elhanyagolt és gyomorforgató körülmények a legkisebb gyerek kiszáradáshoz is vezetett.

Vaol.hu

Forrás: Shutterstock

A vádirat szerint a nő az egyik Győr-Moson-Sopron vármegyei faluban lakott férjével és három gyermekével. Egy ideig az apai nagypapával és az apa testvérének családjával, valamint a férfi korábbi kapcsolatából született kislányával éltek együtt - írta a kisalfold.hu.

A zsúfolt ingatlanban cigarettacsikkek hevertek szanaszét, erős dohányszag terjengett, emiatt a gyermekek gyakran felső légúti, hurutos megbetegedést kaptak. Tavaly nyáron a gyermekvédelmi munkatársak családlátogatásakor a lázasan fekvő apát otthon találták. A férfi azért nem fordult orvoshoz, mert elfogatóparancs volt érvényben vele szemben.

Miután az apát elszállították a büntetés-végrehajtási intézetbe az anya nem tudta ellátni gyermekeit. Önálló jövedelemmel nem rendelkező nőnek hiába segítettek a hatóságok. A házban eluralkodott a kosz, a dohány- és vizeletszag, rengeteg volt a légy. A gyermekek a jó idő ellenére ingerszegény környezetben, lehúzott redőny mögött, a sötét szobában tartózkodtak naphosszat. Testükön pelenkakiütéseket, gyulladást találtak a szakemberek. Előfordult, hogy a szomszédos szobában lakó rokonok által a kutyáknak kiadott ételt ették a gyermekek az udvaron.

Mindezek után az édesanya tavaly júliusban a gyermekeit hátrahagyva végleg elment otthonról. Távozásáról nem szólt senkinek, a gyermekei kezdték el keresni. A hatóságok még aznap átvették a hozzátartozóktól a gyerekeket. A kiskorúak teste vizelettel, széklettel szennyezett volt. A legkisebb, nyolc hónapos gyermek kezét és fejét lógatta, teljesen kiszáradt a körülmények közepette.

A vádlottal szemben a terhére rótt bűncselekmények miatt hét és fél év szabadságvesztés is kiszabható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában