Tragédia

2024.05.01. 10:37

Meghalt egy ember éjjel, ezért délutánig nem volt áram Szombathely egy részén - helyszíni fotók - frissítve

Horváth Istvánné

Forrás: Horváth Istvánné

12:41 - Helyreállt az áramszolgáltatás

Az éjszakai tragédiát követően helyreállt az áramszolgáltatás. Az E.ON Hungária Zrt lapunkhoz eljuttatott információi szerint dél után nem sokkal, 12:41-kor helyreállt és azóta zavartalan az áramellátás Szombathely érintett részén.

Korábban írtuk:

Információink szerint keddről szerdára virradóra, valamikor hajnali 1 óra után egy nagy durranást lehetett hallani Szombathelyen, a Petőfi Sándor utca mellett, a 14 emeletes mögötti részen, majd ezután elment az áram a környéken. Úgy tudjuk, hogy reggel, a hiba keresése közben az áramszolgáltató szakemberei a parkolóban lévő garázsok oldalában lévő transzformátort ellenőrizték, amikor a trafóházban egy ott életvitelszerűen "lakó" ember holttestét találták meg, aki valószínűleg áramütés miatt halt meg. A helyszínre kiérkeztek a mentők is, de a szerencsétlenül járt ember életét már nem lehetett megmenteni. Ezután rendőrök és a bűnügyi helyszínelők is kiérkeztek, akik nyomokat rögzítettek. 

Jelenleg a környéken nincs áram, és a 14 emeletesben emiatt víz sincs. Az épület tetején lévő mobiltelefon-állomást aggregátor segítségével üzemeltetik. Az áramszolgáltatás várhatóan valamikor a délutáni órákban áll majd helyre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában