Eljárás indult

2024.05.01. 12:32

Úgy büntetőfékezett az apa az M85-ösön, hogy két gyermeke ült a hátsó ülésen - videó

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 38 éves férfival szemben, aki a korábbi közlekedési konfliktust büntetőfékezéssel akarta megoldani. Az M85-ösön halad Győr felé két gyermekével, feleségével és barátjával tavaly szeptemberben.

Vaol.hu

Forrás: kisalfold.hu

A vádirat szerint a terhelt tavaly szeptemberben az M85-ös autóúton Győr felé vezette autóját, melyben vele együtt utazott felesége, két gyermeke és egy barátja is. Közlekedése során konfliktusba került az előtte haladó sértettel, aki állapotos feleségével együtt utazott autójukban - írta meg a kisalfold.hu.

A vádlott végül az autóút dupla forgalmi sávjának megszűnése előtt megelőzte a sértettet, majd ott, ahol a forgalmi sávok egy sávra szűkülnek indokolatlanul és hirtelen állóra fékezte járművét, úgy, hogy a mögötte haladó sértett éppen csak meg tudott állni. A többi közlekedő csak az útpadkára lehúzódva tudott elmenni a két álló jármű mellett. A terhelt dühösen ki is szállt a járművéből, majd a sértett felé indult, aki nem mert kiszállni autójából. A két gyermekes apa még kiabált a jármű mellett és egyszer a gépkocsi tetejére is rácsapott, aztán visszaült saját autójába és elhajtott a helyszínről.

Előzött, majd büntetőfékezett. Gyermekei a hátsó ülésen ültek, valamint barátja és a felesége is az autóban ült.

Magatartásával a vádlott saját családja testi épségét, valamint a sértett és állapotos felesége testi épségét is közvetlen veszélynek tette ki, valamint közösségellenes, erőszakos magatartása riadalmat keltett a sértettekben.

Az ügyészség a férfit közúti veszélyeztetés és garázdaság elkövetésével vádolja. Vele szemben a halmazati szabályok alapján akár négy és fél év szabadságvesztés is kiszabható. Az ügyészség indítványozta, hogy az elkövetőt a járásbíróság határozott időre tiltsa el a járművezetéstől.

Az érdemi döntést az ügyben várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

A sértett fedélzeti kamerája által készített felvételén látható, a fékezés és vádlott magatartása is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában