Autómentes nap

2017.09.19. 14:46

Esőáztatta autómentes nap Vasalján

Vasalja – Vasalján az autómentes nap múlt szomabton délután kezdődött a helyi sportpályán.

Civil Tudósítónktól

Hangos zene, légvár hívta fel a figyelmet a rendezvényre. A gyerekek kerékpárral érkeztek, mivel a későbbi akadályversenyen szerettek volna részt venni, ám az az eső miatt elmaradt. A kisebbek légváraztak, fajátékokkal játszottak, jó néhányan már melegítettek a kispályás labdarúgásra. Fiúk-lányok közös csapatot alkotva mérkőztek. Az előre meghirdetett gyermekrajzpályázathoz folyamatosan gyűltek az alkotások, tíz munkát értékelhetett a zsűri. A legsikeresebb rajzot Gombás Petra készítette, melyen a kerékpározás, rollerozás dominált az autómentes napon. A rajzolók jutalomban részesültek.

Lehetőség volt lovaglásra, két lovon gyakorolhattak a sportot kedvelők. A kosárpályán is folytak a mérkőzések, a büntetődobásokat már esőben hajtották végre a versenyzők. A gyermekek ügyességi játékban is részt vettek: a kapura felerősített számozott lyukakba kellett a focilabdát berúgni. A lányok is ügyesen vették az akadályokat. Az eső miatt beszorult mindenki a terasz alá, ahol előkerültek a sakktáblák és a kicsiktől a nagyobb gyermekekig mindenki játszhatott. Lőrincz Zoltán, a vasaljai sakkozók csapatvezetője szakszerű és hasznos tanácsokat adott a gyakorlóknak.

A babgulyás elfogyasztása után eredményhirdetéssel zárult a nap. Mindenki kapott jutalmat, a kosárlabdától a focilabdáig és a színes kifestőkig minden gazdára talált.

Gombásné Judt Magdolna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában