Fejlesztések

2017.09.14. 06:58

A konyha kész, jöhet a mesebarlang a szombathelyi Margaréta oviban

Hal, tört burgonya és uborka – ez volt a tegnapi ebéd, a gyerekek kedvence a Margaréta Óvodában, az intézmény korszerűsített konyhájában készült. A beruházás csaknem 18 millió forintba került.

SZMK

Nyár közepén kezdték a Margaréta Óvoda konyhájának felújítását. Az intézményben száz gyermek étkeztetését kell megoldani – ezt már az eddiginél nagyobb energiahatékonysággal, egyszerűbben tudják megoldani.

fotó: margareta Az ovisok örültek a finom ebédnek és az új konyhának is margareta Egyszerűbb a kicsik kiszolgálása

A körzet önkormányzati képviselője, Ágh Ernő hangsúlyozta, hogy az ételkiszolgáló blokk komplex, több mint 17,5 millió forintos korszerűsítése már elengedhetetlen volt, ezzel a gyerekek életminőségét is javították, hiszen a nevelés mellett ez is fontos. Hozzátette, hogy ebben a körzetben évről évre emelkedik a gyermeklétszám, ez újabb beruházásokat eredményezhet majd a közeljövőben. Az óvoda vezetője örömét fejezte ki amiatt, hogy már kulturált körülmények között tudnak étkezni a kicsik, ezen kívül új tervekről is beszélt. Soósné Czina Gabriella gyermekrajzokat adott át – elsősorban köszönetképpen – a beruházás záróeseményén dr. Puskás Tivadar polgármesternek. A képek meseszobát, mesebarlangot ábrázolnak. Ez egy varázslatos kuckó lehetne, ahol a kicsiknek felolvashatnának az önkéntesek. A – szó szerint is – „mesés” lehetőséget szándékaik szerint nem csak az ovisok vehetnék igénybe, hanem bárki, aki szeret mesét hallgatni, vagy felolvasni.

Fotó: Szombathely.hu/Benkő Sándor

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában