Príma-jelölt

2017.09.28. 10:00

Prima-díj: A magyar tudomány kategória jelöltje

 Dr. Bátor György 1961-ben született Budapesten. 1979-ben érettségizett a Budapesti Piarista Gimnáziumban. 1986-ban avatták orvossá, azt követően a MÁV Kórház és Központi Rendelőintézet szemészeti osztályán helyezkedett el.

VN

Onnan a Magyar Honvédség Központi Honvédkórházába került, ahol 2001-től adjunktusi beosztásban mint orvos őrnagy végezte gyógyító tevékenységét. Szakvizsgázott szemészetből, honvéd- és katasztrófa-orvostanból, 2014-ben neurooftalmológia-licencvizsgát tett. 2002-től osztályvezető főorvos a Markusovszky kórház szemészeti osztályán. A magas színvonalon működő osztály élén prof. dr. Rácz Péter munkásságát folytatja. Szerepe volt abban, hogy a nyugat-dunántúli régióban jöhetett létre az ország ötödik maculadegenerációs centruma. Kollégáival a legkorszerűbb műtéti eljárásokat honosították meg. Országosan a legújabb sebészeti beavatkozással végzik a látóhártyaműtéteket, ami a betegek számára legkevésbé megterhelő, de a szürkehályog-sebészetben is a legkorszerűbb eljárásokat alkalmazzák. Több bemutató műtétet végzett, a nevéhez fűződik a 2005-ös, élő műtéti közvetítéssel egybekötött szemorvosi kongresszus szervezése is. Oktatóként szemészeti előadásokat tartott egyebek között a Semmelweis Egyetemen és a PTE Egészségügyi Főiskolán. 2015-ben a gyógyszerészképzésben kifejtett magas színvonalú munkájáért a Semmelweis Egyetem Gyógyszertudományi Karának Társult Oktatója kitüntető címben részesült. Hat könyvfejezet, egy önálló és 14 társszerzős közlemény szerzője; csaknem száz tudományos előadást tartott. 2002 óta vezetőségi, 2010-től pedig elnökségi tagja a Magyar Szemorvosi Társaságnak. 2016 óta a társaság SZOMBATHELY Dr. Bátor György 1961-ben született Budapesten. 1979-ben érettségizett a Budapesti Piarista Gimnáziumban. 1986-ban avatták orvossá, azt követően a MÁV Kórház és Központi Rendelőintézet szemészeti osztályán helyezkedett el. Onnan a Magyar Honvédség Központi Honvédkórházába került, ahol 2001-től adjunktusi beosztásban mint orvos őrnagy végezte gyógyító tevékenységét.

Szakvizsgázott szemészetből, honvéd- és katasztrófa-orvostanból, 2014-ben neurooftalmológia-licencvizsgát tett. 2002-től osztályvezető főorvos a Markusovszky kórház szemészeti osztályán. A magas színvonalon működő osztály élén prof. dr. Rácz Péter munkásságát folytatja. Szerepe volt abban, hogy a nyugat-dunántúli régióban jöhetett létre az ország ötödik maculadegenerációs centruma. Kollégáival a legkorszerűbb műtéti eljárásokat honosították meg. Országosan a legújabb sebészeti beavatkozással végzik a látóhártyaműtéteket, ami a betegek számára legkevésbé megterhelő, de a szürkehályog-sebészetben is a legkorszerűbb eljárásokat alkalmazzák. Több bemutató műtétet végzett, a nevéhez fűződik a 2005-ös, élő műtéti közvetítéssel egybekötött szemorvosi kongresszus szervezése is. Oktatóként szemészeti előadásokat tartott egyebek között a Semmelweis Egyetemen és a PTE Egészségügyi Főiskolán. 2015-ben a gyógyszerészképzésben kifejtett magas színvonalú munkájáért a Semmelweis Egyetem Gyógyszertudományi Karának Társult Oktatója kitüntető címben részesült. Hat könyvfejezet, egy önálló és 14 társszerzős közlemény szerzője; csaknem száz tudományos előadást tartott. 2002 óta vezetőségi, 2010-től pedig elnökségi tagja a Magyar Szemorvosi Társaságnak. 2016 óta a társaság felügyelőbizottságának elnöke.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában