Bizalom zarándokútja a Földön

2018.01.09. 14:22

Keresztény szombathelyi ifjak utaztak Baselbe

2017. december végétől január elsejéig húszezer fiatal töltötte imádságban, lelki feltöltődésben és persze kikapcsolódásban napjait Baselben és környékén.

Szombathelyről nyolcan indultak útnak Svájcba. A határ közelsége miatt Németországba, illetve Franciaországba is kerültek fiatalok. A helybéli lakosok jószívűségét jelzi, hogy idén senki sem került közösségi szállásra, mert mindenkinek jutott egy-egy befogadó család – olvasható a Szombathelyi Egyházmegye honlapján az egyik résztvevő beszámolója.

A program része volt több kiscsoportos beszélgetés, városnézés, ún. „workshop”-ok (előadások és műhelyfoglalkozások) és esti éneklés. Egyik nap az idős otthon lakóinak adtak műsort, énekeltek. Az év utolsó napján pedig országonkénti találkozó volt a svájci város különböző részein. A magyar találkozón közel négyszáz fiatal vett részt; legtöbben Pestről és Pécsről, de olyan is volt, aki egyedül érkezett Svájcba.

Az esti közös imát követően tűzijátékkal és mulatsággal mondtunk búcsút az óévnek: a fogadó egyházközségbe kerülő nemzetek ifjai zenés-táncos-játékos produkcióval szórakoztatták a lelkes, fáradhatatlan társaságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában