Lerakták az alapkövet

2018.09.28. 07:00

A kínai orvoslás központja lesz majd a celldömölki hely

A JUFA Vulkán Fürdő Resort szomszédságában tegnap lerakták az első Közép- és Kelet-Európai TCM központ és Apartman Park alapkövét.

Tersztyánszky Krisztina

Dr. Yu Fujian, Fehér László, Ágh Péter, Zhou Xinjan és Heinrich Máté az időkapszula lehelyezése előtt Fotó: Nagy Jácint

A Nyugat-Magyarországi Innovációs Centrum klaszterszervezet egyik kínai befektetője, Song Hao néhány évvel ezelőtt figyelt fel az ötmillió éves, ma is energiát adó vulkanikus hegy tövében fekvő tiszta levegőjű, gyógyvízzel is rendelkező helyszínre. Befektetésével Közép-Kelet Európa első olyan hagyományos kínai orvoslási centruma fog itt felépülni, amelyhez luxus színvonalú szálláshely is készül. A fürdő melletti területen 600 millió forintért 16 luxusapartman épül, mellette 400 millióból kezelőközpont lesz teázóval, orvosi szobával, kezelőhelyiségekkel. A létesítményben kínai orvos és masszőr végzi azokat a kínai terápiákat, melyek segítenek megőrizni az egészséget.

 

Az alapkőletételi ünnepségen részt vett Ágh Péter ország­gyűlési képviselő, Fehér László polgármester, valamint Zhou Xinjan, a kínai követség kereskedelmi tanácsosa és dr. Yu Fujian, a közép-kelet-európai kínai orvosi szövetség elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában