Gyülekezeti központ

2018.10.15. 07:00

Átadták a sárvári református templom új épületszárnyát

Átadták a sárvári református templom és gyülekezeti központ új épületszárnyát. A hálaadó istentiszteleten Balog Zoltán református lelkész, volt emberierőforrás-miniszter hirdetett igét. A közösségnek az új épületrészt Szakál Péter, az Őrségi Református Egyházmegye esperese adta át.

Pajor András

A sárvári református templom új épületszárnyának átadásán Balog Zoltán lelkész, volt emberierőforrás-miniszter hirdetett igét Fotó: PÁS

– Isten adományai nem lehetnek öncélúak, mert életünk teljesítménye túlmutat rajtunk. A most átadott közösségi tér legyen azoknak is gyülekező­helyük, akik eddig még nem találtak lelki otthont maguknak – fogalmazott Balog Zoltán. Az ünnepségen részt vett Ágh Péter országgyűlési képviselő, Kondora István polgármester és Máhr Tivadar alpolgármester, valamint a tervezők és a kivitelezők is, akiknek köszönhetően alig öt hónap alatt elkészülhetett a várkerüle­ti templom bővítése. A munkálatok az év első felében kezdődtek. A kivitelezés 37 millió forintba került, amelynek többségét az Emberi Erőforrások Minisztériuma biztosította központi forrásból, ám a gyülekezet közadakozása szintén hozzájárult a befejezéshez. Az új templomszárny földszintjén egy 55 négyzetméteres gyülekezeti termet és kiszolgálóhelyiségeket alakítottak ki. Az emeleti részen a lelkészlakás bővült, az épület mellett pedig tíz új parkolóhelyet hoztak létre.

A sárvári református templom új épületszárnyának átadásán Balog Zoltán lelkész, volt emberierőforrás-miniszter hirdetett igét Fotó: PÁS

– A templom húsz éve épült, az eredeti tervekben szerepelt a most átadott szárny is, de az akkori költségvetés nem tette lehetővé ennek megvalósítását. A mostani bővítést továbbá az is indokolta, hogy időközben örömteli módon megnőtt a gyülekezet létszáma – szólt a beruházásról Szentgyörgyi László sárvári református lelkész. Bízva abban, hogy a kibővült épület méltó helyszíne lesz a reformátusok összejöveteleinek. A beruházás a közösségépítéshez és a gyerekek hittanoktatásához is hozzájárul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában