Merlin visszaköszön

2018.10.24. 11:30

Háromszáz díszmadarat láttunk a Kámoni Arborétum és Látogatóközpont tárlatán (videó)

A 48. díszmadár-kiállításon háromszáz madár csiripelt vasárnaptól három napon át a kalitkákban a Kámoni Arborétum és Látogatóközpontban.

Merklin Tímea

Nagy Jonathan bűvész Bozzai Annabellának és Farkas Istvánnak mutatja be Merlint Fotó: Unger Tamás/Vas Népe

A kiállításra 36 kiállító jelentkezett, többségükben Nyugat-Dunántúlról (Győr-Moson-Sopron, Zala és Vas megyékből), de két díszmadár-tulajdonos jött az Alföldről is – tudtuk meg Virágh Dezső rendezőtől, a Díszmadártenyésztők Szombathelyi Egyesülete elnökétől. A kiállított háromszáz madár közül 140 papagáj, 70 pinty, a többi kanári volt, elöl a két, 80-90 centiméteres beszélő ara papagáj.

A tárlatot dr. Puskás Tivadar polgármester nyitotta meg, aki évről évre eljön a kiállításra, amelynek tíz esztendeje az arborétum ad otthont. Szerette volna szóra bírni a beszélő papagájok egyikét, ezért a tulajdonos Nagy Jonathan bűvész, illuzionista elmondta, hogy elég ráköszönni: „Helló!”, és Merlin, a papagáj azonnal udvariasan visszaköszön: „Helló!”

Nagy Jonathan bűvész Bozzai Annabellának és Farkas Istvánnak mutatja be Merlint Fotó: Unger Tamás/Vas Népe

A két és fél éves madár alkalomadtán fel is szokott lépni: egy üres dobozból varázsolja elő a bűvész, a kártyatrükkökbe való bevonása pedig folyamatban van, Merlin még tanulja, hogyan kell magabiztosan kiválasztani a megfelelő lapot. Más szavakat is tud mondani, de az óriási csicsergés zavarta, a kiállításon mást nem mondott.

Zavarban volt a nem mindennapi hangkavalkád miatt a másik beszélő ara is, a vépi Varga Róbert papagája, amelyik egyáltalán nem szólalt meg. De láttuk Merlint diót törni, videóról pedig azt is ellenőrizhettük, hogy mennyire szereti a fagyit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában