Képeket ajánlottak árverezésre

2018.12.03. 11:30

Egy rászoruló kőszegi családot támogat majd a Csók István Művészkör

Egy rászoruló helyi család karácsonyát varázsolja szebbé a Csók István Művészkör adventi kiállításán és jótékonysági képárverésén összegyűlt pénz.

Tóth Kata

Soskó András operaénekes az adventi kiállításon Fotó: Szendi Péter

Az idén 11 alkotó – mindannyian a Csók István Művészkör tagjai – fotói, miniatűrjei, festményei adták a hagyományos adventi tárlat anyagát az Írottkő hotelben, és összesen 28 képet árvereztek el szombaton az ünnepi hangulatú est végén. A befolyt pénzből most is egy kőszegi családot segít az egyesület – egy mozgássérült fiatalembert, Maitz Márkot, akit a nagymamája, Horváth Istvánné nevel –, az ő karácsonyi készülődésüket teszik gondtalanabbá, tudtuk meg Palcsó Julianna elnöktől.

Soskó András operaénekes az adventi kiállításon Fotó: Szendi Péter

A Kőszegi Vonósok játéka az ünnepre hangolt, csakúgy, mint Soskó András operaénekes előadása – őt Gráf Györgyi zongoraművész kísérte. Fellépett az esten Kállai Judit és kivételes hangú tanítványa, Tánczos Krisztofer, valamint Mészáros Szabolcs és Tar Szabolcs, akik csángó feldolgozásokkal léptek a közönség elé. Huber László polgármester köszöntőjében méltatta a város kulturális életében meghatározó Csók István Művészkör munkáját, azt, hogy kiállításaikkal mindig adnak lehetőséget más művészeti ágak bemutatkozására is, és hogy rendszeresen jótékonykodnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában