Lakosság

2018.12.13. 11:30

Fogy a megye – viszont nőtt az idén a házasodási kedv

Fogyott Vas megye, de kevésbé, mint tavaly – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb népesedési adataiból. Az is látszik, hogy nőtt a házasodási kedv Vasban.

Bakos Ágnes

A házasságkötések száma folyamatosan növekszik Vasban a KSH-adatok szerint

Fotó: Szendi Péter

Az év első kilenc hónapjában 932 fővel csökkent Vas megye lakossága, nem számolva az el- és beköltözéseket, a tavalyi év ugyanezen időszakában 1075 fős volt a megye népességcsökkenése. A születések száma valamelyest csökkent, ez az egész évre folyamatosan elmondható a negyedéves bontás alapján. A legfrissebb, háromnegyed évet összegző számok szerint idén 1553, tavaly ugyanekkor 1570 születés volt Vasban.

A házasságkötések száma folyamatosan növekszik Vasban a KSH-adatok szerint
Fotó: Szendi Péter

A mérséklődő megyei népességfogyáshoz az járul hozzá, hogy csökkent a halálozások száma is. Tavaly az év első kilenc hónapjában 2645-en, idén ugyanezen időszakban 2485-en haltak meg Vas megyében.

Egy mutató jelez folyamatos növekedést a népesedési számok között Vas megyében: ez a házasságkötések száma. Idén októberig már 1035 pár mondta ki a boldogító igent Vas megyében, tavaly ugyanezen időszakban 965 házasság köttetett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában