A nagyszínpadon mutatkoztak be ismét

2018.12.11. 21:19

Roma ritmusokkal a vásárban: tehetségkutatókról érkeztek

A roma és hátrányos helyzetű fiatalok tehetségkutató versenyei­nek felfedezettjei kaptak lehetőséget, hogy a Fő téri adventi vásár nagyszínpadára lépjenek.

Tersztyánszky Krisztina

Fotó: Szendi Péter

Többen is szívesen éltek a lehetőséggel, hogy a járókelők szórakoztatására karácsonyi történeteket, verseket, dalokat adjanak elő. Így például Ollári Vanessza, Erdélyi Antónia, Bíró Patrícia és Horváth Jázmin, a körmendi Olcsay-Kiss Zoltán Általános Iskola Somogyi Béla tagiskolájának növendékei változatos karácsonyi összeállítással készültek. Elmondták: Biczó Beáta és Kónya Zsuzsa tanárnők felkészítésével már több éve részt vesznek a roma Ki Mit Tud-on, Patrícia például az országos döntőben is szép helyezést ért el. Szívesen jöttek el Szombathelyre, hogy ezúttal is megmutassák, miben tehetségesek, és tervezik, hogy máskor is részt vesznek a versenyen. Ünnepi dalokat, verseket, prózákat adtak elő.

 

Ugyancsak komplett karácsonyi összeállítást hoztak a kőszegi Dr. Nagy László EGYMI növendékei, akik tanárnőjükkel, Kocsisné Pető Judittal együtt léptek színpadra. Kóruséneklésük mellé hangszeres muzsikával is megörvendeztették a közönséget. Árvai Mária Magdolna és Árvai Franciska autentikus roma táncukat angyaloknak öltözve mutatták be, Vajda Donatella szép karácsonyi verset szavalt. A műsor záró részében a Romano Ritmo, az ez évi roma Ki Mit Tud győztese lépett a színpadra. Énekesük, Horváth Tamás elmondta: nagy élmény volt számukra az országos döntőn való részvétel, ahol sok jó emberrel ismerkedtek meg és egy különdíjat is elhoztak.

Hitvallásuk, hogy az autentikus roma kultúrát népszerűsítsék. Ezúttal kétszemélyes felállásban, Kővári Nikolasszal léptek közönség elé lírai és ritmikusabb cigány dalokkal. Több műsorszámot a verseny döntőjére összeállt formációban, Komláti Jázmin és Kertész Cintia ügyes vépi táncosokkal kiegészülve adtak elő a hallgatóság nagy örömére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában