Jól halad a munka

2018.12.05. 17:15

Vámoscsaládnál Komplex pihenőhelypár épül, bő egy év múlva kész lehet

Nagyszabású építkezések folynak az M86-os mindkét oldalán Vámoscsaládnál. Komplex pihenőhelyek készülnek, felszereltebb lesz az autóút vasi szakasza is. Közben a megye több más pontján is jelez építkezést a közútkezelő útszűkülettel és sebességkorlátozással.

Vas Népe

Dupla építkezés helyszíne az M86-os Vámoscsaládnál. Tengelysúlymérő állomás készül, a már meglévő jobb- és baloldali pihenőt bővítik az autóút mentén. Majdnem hetven parkoló is készül: 35 személygépjárműveknek, 31 teherautóknak és 3 autóbuszoknak, a kamionparkolók mellé egy 41 négyzetméteres mosdó is épül. Padok, asztalok és szemetesek is kerülnek a területre.

Vámoscsalád az egyik helyszín, a másik a Győr-Moson-Sopron megyei Sopronnémeti. A kétszer két építkezés összköltsége 5,96 milliárd forint, európai uniós forrásból folyik a munka – derül ki a NIF Zrt. tájékoztatásából. Az infrastruktúrafejlesztő közlése szerint várhatóan 2020 januárjában fejezik majd be a kivitelezést, a közútkezelő térképe az augusztus 16-án kezdett „egyéb” építési munkákat egyelőre december 31-éig jelzi az M86-os 110-es kilométerében.

 

Közben Vas megye másik felében is folynak építkezések a közúthálózatban, azok most, decemberben zárulnak az ütemezés szerint. Így a 8-as főúton Vasszentmihálynál december 28-áig jelez útépítést a közút, a 7453-as út 18-as kilométerében csomópontépítés miatt érvényes korlátozás december 31-éig biztosan, ugyanez a helyzet a kemestaródfai bekötőúton, vagyis a 7452-es út elején. Csörötneknél az ütemezés szerint 14-én végeznek a hídépítéssel, és ugyancsak hídrekonstrukció zárul a napokban Jákon a 8707-es úton. Ugyanezen út másik végén is dolgoznak: Körmendnél december 28-áig jelez útépítést a közútkezelő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában