Két koncert, egy este

2019.01.28. 12:54

Mutatjuk milyen volt a Down For Whatever és az AWS koncertje Szombathelyen

Szombaton a Végállomás Klubban jártunk, ahova USEME, Down For Whatever és AWS koncertet szerveztek. A USEME koncert sajnos betegség miatt elmaradt amit a szervezők és a zenekar facebookon közöltek az eseményre érkezőkkel. Mutatjuk, mi hogy láttuk a koncerteket!

Horváth Iza

Fotó: Horváth Iza

Down For Whatever

A Down For Whatever egy modern metal / metalcore zenekar. 2015-ben alakultak, azóta pedig már több híres zenekarral osztották meg a színpadot, például a német Eskimo Callboy és az amerikai We Came As Romans együttessel is játszottak már együtt.

Fotó: Horváth Iza

Amikor feljöttek a Végállomás színpadára, az első pillanattól kezdve látszódott a profizmus. Az egész koncert alatt talán egyetlen hang sem csúszott félre. Hallhattunk régebbi és újabb dalokat is és ezen a koncerten még az is jól érezte magát, aki esetleg csak az AWS miatt jött el az eseményre. A zenekar energiája mindenkit magával rántott. Biztos mindenki végigállt már pár unalmas koncertet, ez nem volt az. Még a Tarzan betétdalának metálos feldolgozását is hallhattuk, amire egyáltalán nem számítottunk. A Down For Whatever fellépése annyira jól sikerült, hogy az énekes mikrofonja teljesen behorpadt, ezt meg is mutatta Instagramon a követőinek.

" data-instgrm-version="12">

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

D I Ó S Z E G I K I K I (@kiki_dfw) által megosztott bejegyzés,

Tökéletes felvezetése volt az AWS koncertnek.

A két koncert előtt Bon Jovi slágerei szóltak a hangfalakból, a közönség pedig teljes hangerővel énekelte ezeket is, közben természetesen mindenki arra várt izgatottan, mikor kezdődik az AWS koncertje.

AWS

Az AWS Crew-nak köszönhetően nem kellett sokat várni. Mindenki megőrült, amikor a zenekar tagjai felléptek a színpadra. Ahogy az együttestől már megszokhattuk, ők is rengeteg energiával robbantották fel a helyszínt. Eljátszottak régi és új dalokat is, de a legtöbb dal az új albumról, a Fekete Részemről szólt. Az együttes rengeteg meglepetéssel készült a közönségnek. Két születésnapos rajongót is köszöntöttek, a „Hol voltál?” című dalhoz pedig felhívták az X-Faktorban szereplő szombathelyi Kovács Palit, hogy együtt adják elő. A meglepetések itt sem értek véget. Mivel az Ocho Macho az ország egyik leghíresebb szombathelyi zenekara, az AWS kiválasztotta tőlük a legismertebb dalt, és eljátszották ezt metalcore feldolgozásban. Erről felvételt is készítettünk:

Videó: Stubán Vivien

Utolsó dalnak a mindenki által ismert „Viszlát nyár” című dalt választották, ezzel képviselték országunkat tavaly az Eurovíziós Dalfesztiválon.

Az AWS zenekart természetesen visszatapsolta a közönség, hiszen jó zenéből soha nem elég.

Fotó: Horváth Iza

Mindkét együttes elmondta koncert közben, hogy a vasi kötődésű Fatal Errornak szurkol A Dal című műsorban, akik első helyen jutottak tovább szombaton az elődöntőbe.

A koncertek után aláírásokat és közös fotókat is kérhettek a rajongók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában