program

2019.05.27. 16:43

Színdarabbal, nótaszóval a Bozsoki Kalapos Napok és Dalos Találkozón

Csütörtöktől vasárnapig nem fogytak ki a programokból a Bozsoki Kalapos Napok és Dalos Találkozó résztvevői. A kultúrházban, a sportpályán, a hegyen és a Kneipp-udvarban is zajlottak az események.

Tóth Kata

Hagyományosan a Bozsoki Csúzli Színjátszó kör előadása nyitotta a programok sorát: A Bozsoki legényfogó előadással készültek, amelynek A három selyp lány népmese adta az alapját. A péntek esti dalos találkozón az évek óta visszajáró kórusok vettek részt: a Zetelaki Férfi Dalárda, a Vadrózsa Népdalkör, a Bucsui Vadvirágok, a Perenyei Férfi Népdalkör, a Flórián Tűzoltó Énekkar és a Bozsoki Dalárda. Az erdélyi Zetelakával húszéves Bozsok testvértelepülési kapcsolata, ezt a dalostalálkozó elején megünnepelték. A Bozsoki Dalárda lépett fel először: A helység kalapácsát zanzásítva tanulta meg a felnőtt színjátszócsoport, egyben a dalárda tagjai, e köré szervezték a műsorukat. Miután szemérmetes Erzsókot feleségül vette szélestenyerű Fejenagy, lakodalmi dalokat énekeltek a bozsokiak. A műsor utáni nóta- és dalversenyre ismét sokan neveztek, a közönség egyéni és csoportos kategóriában is szavazott. A vándorserleget a kőszegszerdahelyi 80 éves Jagodics Imre vehette át.

 

Míg a zetelakiak hegybejáráson vettek részt szombaton a szőlősgazdák egyesületének szervezésében, addig a sportpályán játékos állomásokon a kalap mint központi motívum köré kigondolt feladatokat oldottak meg a gyerekek. Békaugratást kalapba, kalapcsúsztatást, karddal való kalapegyensúlyozást például, de lehetett kalapban focizni, szlalomozni, kúszni és zsákban futni is összesen 16 állomáson. Az idén sem maradt el a licit és a kalaposkirály-választás. Vasárnap a Kalapos-kövekhez szervezett túra koronázta meg a találkozót. Iliás Márta tűzzománc-kamarakiállítását az kalapos napok egyik szervezője, a Castanea Egészséges Középkorúakért Egyesület jóvoltából láthatják a vendégek a Kneipp-udvarban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában