Örömteli napok

2019.07.24. 07:00

A legnagyobb küzdők táboroztak együtt Rábahídvégen

Ötödik alkalommal rendezte meg a Csodaszarvas tábort az Alpokalja a Daganatos Gyermekekért Alapítvány a Szent Márton Jóléti Alapítvány és a MOL Gyermekgyógyító Program támogatásával. A Csodaszarvas Tájparkban a Markusovszky kórház gyermekonkológiai részlegén gondozott betegeknek kínáltak színes programokat.

Civil/Dr. Györke Eszter

Öt napot töltöttek együtt a Markusovszky kórház gyermek onkológiai részlegén gondozott kis betegek

Fotó: Unger Tamás

Első nap kézműves foglalkozással, mesetanyával, majd TopGun Norbi interaktív mixer show-jával kezdődött a tábor. Másnap katamaránokba összekötött kenukban eveztünk a Wekingekkel, majd íjászkodtunk és kincset kerestünk a táj­park területén.

Aztán a Veszprémi Állatkertbe kirándultunk, ahol Böbe majom tanodáját követően meglátogattuk az állatokat – Szását, a tigrist, az éppen fürdőző elefántokat és a játékos majmokat is. Szombaton, a horgászversenyt követően, a táborozók családtagjaival kiegészülve folytatódott a program: mászás és csúszkázás a drótkötélpályán, arcfestés és játék az Amigos a Gyermekekért Alapítvány önkénteseivel, majd a Kis herceg muzsikába szőtt története az Ébren Álmodók együttes előadásában. A napot szalonnasütéssel zártuk, vasárnap pedig családi vetélkedővel és közös ebéddel ért véget az ötnapos tábor.

Öt napot töltöttek együtt a Markusovszky kórház gyermek onkológiai részlegén gondozott kis betegek Fotó: Györke Eszter

Ezek a napok egyaránt fontosak a táborozó gyermekek és családjaik, valamint a tábort vezető kórházi munkatársak – orvosok, ápolók, gyógypedagógus és gyermekpszichológus kollégák – számára. A résztvevők ilyenkor olyan sors­- és szülőtársakkal tölthetnek el közös időt, akiknek nem kell magyarázkodniuk, ahol nincs tabu, ahol hinni lehet a csodákban és ahol azok meg is történnek.

Bármikor sírhatnak és nevethetnek.

Együtt vannak olyan gyerekek, akiknek sikerült, és akiknek még nem, de egy biztos: mindenki küzd és élni akar! Emberségben, szeretetben, egészségben!

Köszönjük a közreműködő szervezetek és vállalkozások segítségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában