Programtipp

2019.08.16. 07:00

Hat napig ünnepelnek Körmenden

Elstartolt a Körmendi Napok augusztus 15-étől 20-áig tartó programsorozata.

Markó Petra

H. Vörös Márta igazgató és Bebes István polgármester sajtótájékoztatón ismertette a programot

Fotó: Jámbori Tamás

Mindjárt a nyitónapon telt házzal indult a rendezvény a szokásos Körmendi Augusztusi Szabadtéri Színházi Alkalommal, ahol többek között Csengeri Attila, Gregor Bernadett és Harsányi Gábor főszereplésével a Nejem a neten című komédiát láthatta a közönség a Batthyány-kastély udvarán.

A Körmendi Napok mára nemcsak a város, hanem a térség egyik legjelentősebb kulturális, könnyűzenei rendezvényévé nőtte ki magát – hangsúlyozta Bebes István, Körmend polgármestere.

H. Vörös Márta igazgató és Bebes István polgármester sajtótájékoztatón ismertette a programot
Fotó: Jámbori Tamás

Új programelemként kerül be idén a Vas Megyei Vadásznap, amelynek a ­Batthyány-kastély északi kertje ad otthont szombaton.

A nyitónapon megteltek a helyi szálláshelyek, nemcsak a helybéliek és a környéken lakók közül vesznek részt egyre többen a Körmendi Napokon, hanem az ország számos pontjáról is – ezt már H. Vörös Márta, a Körmendi Kulturális Központ Múzeum és Könyvtár vezetője mondta el.

A következő napokban a programok között helyet kapott a képzőművészet, a hagyományőrzés, a gasztronómia, valamint számos előadás és koncert. A programsorozat augusztus 20-án 18 órakor a Szent István-napi ünnepi szentmisével zárul a római katolikus plébániatemplomban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában