szépülő város

2019.08.31. 07:00

Játszóteret és fitneszparkot szeretnének a körmendi Bartók-lakótelepen

Több jelzés is érkezett a helyi lakosoktól a körzet képviselőjéhez és a város vezetéséhez az utóbbi időben, hogy a Bartók Béla lakótelepen lévő játszótér felújítására nagy szükség lenne.

Markó Petra

Bebes István polgármester és Geosits László képviselő a sajtótájékoztatón

Fotó: Jámbori Tamás

Bebes István, Körmend polgármestere örömteli hírről számolt be tegnap ennek kapcsán: – Elérhető közelségbe került egy komplex szabadidős tér kialakítása a területen – mondta. Az önkormányzat egyrészt a CLLD-programból, másrészt állami támogatásból, harmadrészt pedig saját forrásból hozzáláthat a közösségi tér kialakításához. A munkálatokat már a napokban elkezdik.

Bebes István polgármester és Geosits László képviselő a sajtótájékoztatón
Fotó: Jámbori Tamás

– A tervek között szerepel az új játszótér kiépítése, egy szabadtéri sportpark és egy modern kosárlabdapálya kialakítása – részletezte a beruházás elemeit Geosits László, a 3-as számú körzet képviselője. A körzetben megnövekedett a kisgyerekes családok száma, jó szolgálatot tesz a játszótér.

Miután a Bartók-lakótelepen az 5-ös épületnél felszámolták a korábbi állapotokat, fontosnak tartják, hogy megtalálják a megoldást az épület megújítására, de a csapadékvíz-elvezetés és a parkolás megoldásán is dolgoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában