világjáték

2019.09.03. 07:00

Szombathelyi tűzoltó ért el sikert Kínában

Augusztus közepén Kínában rendezték meg a Rendőr és Tűzoltó Világjátékokat, melyen idén egy szombathelyi versenyző is képviselte hazánkat, szép eredménnyel.

Polgár Patrícia

Móricz Bálint (piros felsőben) a negyedik legjobb idővel ért célba

Fotó: VN/Móricz Bálint

Különleges, kifejezetten tűzoltók és rendőrök számára megrendezett versenyen vett részt Kínában a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltója, Móricz Bálint tűzoltó őrmester.

Bálint 200 méteres síkfutásban képviselte hazánkat a 18–29 éves korosztályban. A huszonegy nevező közül az előfutamban másodikként ért célba, a középdöntőből az ötödik helyről került be a döntőbe. A dobogóról három századmásodperccel csúszott le.

Negyedik legjobb idővel ért célba a thai, nigériai és malajziai rend­őrök nyomában.

Móricz Bálint (piros felsőben) a negyedik legjobb idővel ért célba
Fotó: VN/Móricz Bálint

Úgy tudja, nem jellemző, hogy magyar delegáció jutna ki a versenyre. Idén rajta kívül még egy rendőrnő nevezett diszkoszvetésben, aki számában el is nyerte az aranyérmet.

Mint mondja, munkarendje lehetővé tette volna számára, hogy alaposan felkészüljön a versenyre. Azonban 2015 óta problémája van az Achillesével, így mégsem tudott annyit edzeni, amennyit szeretett volna. – Amit tudtam, megtettem, ez most így sikerült – tette hozzá a tűzoltó, aki egyébként már tapasztalt versenyző.

Versenyszerűen futott korábban is. Szerepelt Európa-bajnokságon – 4x400 méteres váltóban hatodik helyezést értek el. Hazai szinten országos bajnoki címeire a legbüszkébb: két alkalommal 200 méteres síkfutásban, kétszer pedig 400 méteren volt felnőtt országos bajnok.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában